blueblood adlı üyeden alıntı

bence hiç dolar almayın.

zaten yükselme sebebi insanların daha çok yükselecek diye aldıgından yükseliyor.

suan herkes aldı. satın bi bakalım nasıl düsecek tekrar zarar eden cok olacak

özellikle cumhurbaskanın söyleminden sonra eminim cogu vatandas bozduracak dolar piyasaya karısacak ve degeri düsecek.

arz talep meselesi hersey.

suan arz artacak ve talep azalacak bundan dolayı düsecek önerim uzak durun.



50 sefer dolar alan yaya kalir denildi ve her seferinde bu soze guvenenler perisan oldu. Bu saatten sonra kimse dolar molar bozdurmaz, ayrica sadece alim satim ile kurda bu kadar buyuk oynamalar olmaz, durumun sebebi ekonominin kotuye gidisi, artan riskler dusen uretim artan maliyetler vs. Halk istedigi kadar satsin, dolar borcu olan sirketler dolar satin almaya mecburlar, ureticiler dolar almaya mecburlar, yani halkin satacagi dolar devede kulak kaliyor, ustelik satin bozdurun aciklamalari da insanlari korkuttu bir kere, bu saatten sonra hic bir sey fayda etmez.

Dolar 1,80-1,90 iken de sizin gibi daha ne kadar artabilir diyordu insanlar, 3.59'u gordu. Soyle bakin sizin bir kac yatiriminiz var ve onlarla kazandiginiz 5 milyon dolariniz var, su ortamda yine yatirim mi yaparsiniz yoksa piyasanin durulmasini mi beklersiniz ? Akli basinda herkes su ortamda beklemeyi yahut guvenli sorunsuz istikrarli ulkelerde yatirimi degerlendiriyor. Yine akli evvel bir iki kisi cikip siyasi falan diyecek ama hukuk islemiyor yarin sabah hangi sirkete el koyulacak kim tutuklanacak belli degil, duzenden ziyade kaos ortami hakim ve bu ortamda ekonominin duzelmesi liranin degerlenmesi imkansiz, bunu denedikce daha da kotuya gidecek isler.

Bir suru sirket kuculmeye gidiyor, isci cikariyor, yeni yatirim yok, yabanci sermaye de parasini kurtaran kacip yeni guvenli limanlar ariyor, yani liranin degerlenmesi icin hic bir sebep yok. Bence ulke politikalarini komple degistirene iceride istikrar saglanana kadar da boyle surecek bu, yillardir takip ettigim ve tum ongoruleri cikan ekonomistler de ayni seyleri soyluyor.

Belki olagan ustu beklenmedik tedbirler alinir ve kurda degisim saglanir fakat bunun uzun vadede tutmasina imkan mumkunat yok.

Yatirim tavsiyesi falan degil ben boyle yorumluyorum, ben olsam maasimi bile doviz yapar ihtiyacim kadar bozdururdum, 90'li yillardakinden de daha kotu bir ortam var.