Ben görüntü vermek haricinde kimsenin dolar filan bozdurduğuna, bozduracağına inanmıyorum. O bozduranların da görüntüyü verdikten sonra tekrar gidip dolar aldığına eminim. İlk mesajımda da dediğim gibi, aralık sonunda dolar, 3.70 - 4.00 arasını bulacaktır. 2017 yılı içerisinde ise 5.00'e kadar çıkacaktır. Pazartesi İtalya'da referandum var. Aralık ayı ortalarında FED kararları var. Avrupa Birliği'nin Türkiye ile ilgili görüşmeleri var bu ay içinde. Gariban vatandaşların 1.000 - 2.000 dolar bozdurması ile hiç bir sonuç alınamaz. Zengin iş adamları parasını Bulgaristan ve Kanada'ya kaçırıyor son aylarda. Yabancı vatandaşlıklar alıyorlar. Onlar bile dolar bozdursa, maalesef dolardaki yükselişin önüne geçilmesinin imkanı yok. BİST kararları da doların yükselmesi için tuz-biber oldu. Sanki dolar daha da yükselsin diye alınmış bir karar. Bu kararla, ülkeye yabancı yatırımcının uğramasını bırakın, selam bile vermez. İçerdeki ve dışardaki tüm gelişmeler, doların çok daha yükseleceğini gösteriyor.

Küçük birkaç iş adamı hariç, dolar bozduran büyük iş adamı duydunuz mu siz hiç? Cengiz, Ağaoğlu, Sancak sizce dolar bozdu mu? Bozduysa çıkıp göstersinler vatandaşa. O küçük iş adamları da, eminim ki göstermelik bozdurup, sonra gidip yine dolar alıyor son kuruşuna kadar. Peki, milletvekili var mıdır sizce dolarını bozduran? Bozduruyorlarsa vatandaşa örnek olmak ve yol açmak için niye göstermiyorlar makbuzlarını. Yapılan son açıklamalar, maalesef büyük bir kriz geliyor, başınızın çaresine bakın demek.

Ayrıca bugün dolar bozdurmak hiç bir anlam taşımıyor. Neden 2 küsurda iken bozdurmadılar da, şimdi 3.5 olunca bozduruyorlar. Daha da yükseleceğini öngörenler zaten bozdurmuyor. Daha da yükselmez diye düşünenler bu kadar kar yeter düşüncesi ile bozduruyor olabilir ama bunların sayısı çok çok az. Kimsenin vatan sevdasından dolar bozdurduğunu düşünmüyorum. O Çanakkale ruhu yok artık bu topraklarda. Günde 20 saat elinde cep telefonu, askerden yırtmak için kırk takla atan gençler mi vatanlarını seviyor? Hiç kimse kusura bakmasın bu millette, millet olma bilinci filan yok artık. En önemli konularda bile yetmişe bölünmüş bir millet olduk yazık ki.

Tüm dünya dolarını bozdursa diyen arkadaşım, dünyada teknoloji üreten kaç ülke var ki. Dünya piyasası dolar üzerinden dönüyor. Bu ülkede teknolojiye ve bilime yatırım yapılmadıktan sonra bir adım bile ilerlemek zor. Yarım adım ilerleyebilirsiniz belki ama bir adım zor. O küçük gördüğümüz Hindistan, 74 milyon dolara Marsa araç göndermekle meşgulken biz teknolojiye gram yatırım yapmıyoruz. İnşaat hariç kendi ürettiğimiz hiç bir şey yok. ABD, uzay madenciliğine başladı biz yeraltındaki madenlerimizi çıkarmaktan aciziz.

Maalesef büyük bir ekonomik kriz, freni patlamış geliyor. Önüne taş değil, kaya parçası da koysanız bu saatten sonra durdurulması çok zor yazık ki. Altın her zaman risklidir. Euro'da artacaktır lakin bu süreçte dolar kadar kazandırmaz ...