-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
İnternet
-
-
Ad Soyad
D** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar merhaba.
Sitemde aşırı derece de resim var yaklaşık olarak 3 gb gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Bu resimleri ben alt domain açıp yani resim.sitem.com gibi yapsam faydası olur mu bir nevi cdn gibi olur mu ne önerirsiniz bu durumda.
ne yapmam gerek gün geçtikçe fazlalaşıyor resimler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Muhasebe Uzmanı
-
-
Ad Soyad
H** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
resim.sitem.com yapınca aynı hostta olmayacak mı ?
öksürüğe ne iyi gelir https://neiyigelir.com/oksuruge-ne-iyi-gelir
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
İnternet
-
-
Ad Soyad
D** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ayrı host açarız hocam sunucu var yani olmadı ayrı sunucu alırım ama benim bu derdi çözmem gerek çünkü ilerde bana sıkıntı yaşatmasını istemiyorum, bu sorunu daha basit nasıl çöze bilirim.
yada cdn önerileriniz varsa oda ola bilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci / Bilgisayar Mühendisl
-
-
Ad Soyad
R** T**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Hocam merhaba.Bu konu hakkında herkes sizin gibi sıkıntı çekiyor.Benim bu işi yapmam ve bu sorunla sık sık karşılaşmamdan dolayı size bir kaç önerim olacak.
Öncelikli olarak resimlerinizi ve thumbnails dosyalarınızı yüksek oranda optimize etmeniz gerekir.Eğer bu işlem size fayda sağlamaz ise yeni bir sunucuya resimlerinizi taşımak sunucunuzun yükünü azaltacaktır.Kısa vadede bu geçiş işlemini yapamam diyorsanız lazy load olayını bir araştırmanızı tavsiye ederim.Kısaca bahsedecek olursak sitenize bu işlemi uygularsanız kullanıcının sadece gördüğü resimleri yüklemesini sağlamış olursunuz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
G** K**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Didimedya adlı üyeden alıntı
macoamca hocam baktım araştırdım ama şimdi eklenti olarak var biz bunu direkt siteye entegre ede bilir miyiz.
yani açıkcası benim sorunum ilk anlattığım gibi ilerde bana gerekli olacağını biliyorum yakın zamanda sokak röportajlarımız ve videolar da yükleyeceğim bu yüzden bana bu işi anlatır mısınız eğer bilginiz var ise.
mesela.
video.siteadresi.com
resim.siteadresi.com gibi cdn kullanmadan sunucudan çekemezmiyim ben
Sadece sizin görebileceğiniz ve kullanabileceğiniz bir dosya upload scriptini file.siteadresi.com subdomaini açarak yükleyebilir oradan elde ettiğiniz görselin URL sinide wordpress sitenizin içeriğinde kullanabilirsiniz.
Bir nevi CDN gibi olur. Dosyalama sistemi ve Search sistemide olursa aradığınızı daha kolay bulabilir, dosyalarınızı yönetebilir gerektiğinde silebilirsiniz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Profesyonel Tasarım & Wordpress Tema / Eklenti hizmeti - http://whatsappla.com/@gokhankaraofficial