parababasi

Arama motorları sandığımız kadar akıllı değiller ama sandığımız kadar da aptal değiller.


İmzanız da bulunan bu söze istinaden sizlere şunu söylemek istiyorum. Gerçek zamanlı çalışmaya başlayan bir arama motoru olan Google inanın akıllı. Çok akıllı.
Link aldığınız sitelerden gelen 300-400 tık misafirinizi mutlu edememişse ve siz aynı çizgide kalarak yerinizde saydıysanız hiçbir yararını göremezsiniz.

Örneklendirmek isterim;
Gelen backlinkin konusu: Elmalı pasta tarifi
Sitenizde ki içeriğin anlattığı: Elmalı pasta tarifi çok güzel, bu pastayı kesin yemelisiniz, hadi yiyelim.. gibi bir içerik ya da Başka siteden alınmış bir video, sıradan bir anlatım, konu görselleri kalitesiz, site tasarımı kalitesiz bir ortam.

Gelen 300 ziyaretçi tabi ki bir daha gelmeyecektir. Link havuzuna dönmüş siteden tanıtım yazısı ile aldığınız linkte tabi ki size sıralama kazandırmayacak. Ancak yukarıda ki örneklerde belirttiğim benzer durumların tam tersi olsa idi belirli bir kitle için ziyaret döngüsü yaratacak ve akılda kalarak tekrar ziyaret edilme oranını artıracaktınız.

Bu şekilde olduğunda otomatik olarak Google sıralamanız yükselecek hatta yükselmese bile rakiplerinizden daha fazla ve kaliteli ziyaretçi alabileceksiniz.