Emreby etiket için teşekkürler hocam.
724SATINALCOM Yasallık konusu biraz ilginç çünkü kullanmak için getirilen yasal bir yaptırım yok. Yasak sadece satışı ve ülkeye sokulmasıyla sınırlı.
Phantaso aslında o iş tam olarak öyle değil hocam. Sadece biraz araştırma yapıp doğruları öğrenmek ve ipuçlarını bilmek gerekiyor. Günde bir paket sigara içerek bir yılda 3.250 TL harcama yapabilirsiniz.
Aynı oranda elektronik sigara içtiğinizdeyse masrafınız kesinlikle 350 TL'nin üzerine çıkmayacaktır. Bazı püf noktalar var onları bilmek gerekiyor. Örneğin 18 MG niktonli likit doğrudan içildiğinde birçok kullanıcıya ağır geliyor. Bunu yarı yarıya boş dediğimiz (Bitkisel gliserin ve propilen gilikol) sıvısıyla karıştırdığınızda aldığınız likitleri yarı yarıya daha uzun kullanmış oluyorsunuz.
Zaten 10 adet kaliteli likit de 130 TL ediyor. Bu şekilde kullanılmasa bile elektronik sigara kesinlikle normal sigaradan daha hesaplıdır. Bağımlılık konusunda haksız sayılmazsınız ama keşke herkes sigarayı bırakıp bu alete bağımlı olsa. Sigaranın yanında bu aletin zararı balinanın yanındaki hamsi kadar kalıyor.
onurkaplan Biz artık bu konuda baya piştiğimiz için yurtdışından iki parça halinde getiriyoruz böylece gümrüğe takılmıyor. Tek parça setler %80 ihtimalle gümrüğe takılıyor. Yurtiçinde birçok tedarikçi var ancak geneli aldıkları üründen %300 hatta %400 kar ile satmaya çalışıyor. Eğer ciddi bir alıcıysanız elimde sıfır birkaç adet kapalı kutu ürün mevcut. Fahiş rakamlar ödemeyeceğiniz kaliteli bir aleti uygun bir rakamdan satabilirim.
Likit konusu başlı başına bir konu. Elektronik sigarada işin %90'ı likitte bitiyor. Birçok likit markası var bunların arasından en hesaplı ve kaliteli olanları ise Natura Hexocell ve Heisenberg gibi markalar oluyor. 18 MG'lık bir likiti ben takribi olarak 3-4 haftada boş likit ile yarı yarıya karıştırarak içiyorum yoksa bana çok ağır geliyor. Direk içimi halinde de bir likit en en en az bir hafta ile on gün arası gidecektir ki, 10 tanesini 130 - 190 TL aralığında satın alırsanız haftalık likit masrafınız sigara parası yanında devede kulak kalır.
Araştırmak ve araştırmak e-sigara da iş tamamen buna bakıyor. YouTube'dan Buharlı Lokomotif ve Buhar Odası kanallarına bir dal derim ;) Başka sorunuz olursa konu altına yeşillendirebilirsiniz arkadaşlar.