Evet, beyefendiye 2 adet logo tasarımı yaptım. Mesaj yazdığı anda 5 dakika içinde yapıp kaba taslak resmi gösterdim. Aşama aşama ilerlenir bu işte bildiğiniz gibi. Daha ilk aşamada işten anlamayan, anlamasını da geçtim üslup olarak da yanlış bir şekilde ' powerpointle yapılmış hocam bunlar ' deyip ' ben size 5 TL göndereyim de başkasına yaptırayım. ' diye devam ettiren bir insanla karşılaştım.
Hayır, 5 dakika da nasıl logo yapılsın, bunu algılayamayacak kadar da bilgisiz değilizdir herhalde. Kafamdan 5 dakikada kabataslak bir görsel hazırladım. Ne rengine karar vermişiz ne fonta karar vermişiz, gölgeli mi olsun yada konturlayalım mı, hiçbir şekilde detayına girilmemiş logolar. Aşama aşama gitmek adına, bitirmeye yakın revize istendiğinde düzenleme yapmak daha da zorlaşacağı için her aşamada hem müşteriyi bilgilendirip hem de revize istemişse ona göre düzenlemeler yapıp devam etmek isterim her zaman.
En önemlisi de logonun fiyatı 10 TL. Bu kadar az para aldığım bir çalışmada aşama aşama gidip müşteriyi memnun etmek için çaba sarf ederken karşılaştığım olaya bak.
Logoların daha doğrusu logoya dönüşemeyen fikirlerin resimleri gördüğünüz gibi.
Sadece paylaşmak istedim.