wmaraci reklam
lidertakipci

Dolardaki Ani Düşüşler

121 Mesajlar 17.078 Okunma
advertseo
wmaraci reklam

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)

Imbrossa adlı üyeden alıntı

Kimse kusura bakmasın ama komediden ötede birşey değil.

Doların yükselişini iç piyasada yapılan yatırım olarak gören kıt bir zihniyet, ithalatın tümünün dolar üzerinden olduğunu, tüm dış borsa yatırımlarının dolarla yapıldığını, şu an kullanılan tüm enerji kaynaklarının dolarla kullanıldığını, hatta son yapılan köprü geçiş ücretlerinin asgari ödemelerinin dolar üzerinden hesaplandığını bilmiyor malesef.


Dolar veya döviz dediğimiz konu, biz ÜRETMEDİKÇE yükselir. Bu sizin bizim cebimizdeki miktarla rahatça görülür.


Buna göre: Türkiye'nin yüzde 18'i açlık veya yoksulluk sınırında mı? Bunun dışında kalan %67'lik bölüm orta halli sınıfta mı? Tamam bunlar TÜİK'in son 35 yıllık ortalama verileri.

Buna göre Türkiye nüfusunun tamamından 10 dolar çıkardığımızı, bunun karşılığında 700 milyon dolar çıktığını varsayalım. Hadi ben de bunu abartarak 3 milyar dolar olarak adlandırayım.


Türkiye'nin 1 yılda verdiği cari açık, yani gelir gider dengesizliğinin miktarı zaten 1.5 milyar doların üstünde.


Yani demek oluyor ki biz; uzuuuun yıllarda biriktirdiğimiz dolar tasarrufu sonucu ancak 2 yıllık cari açığımızı kapatabiliyoruz.


YAPMAYIN, YAPMAYALIM KOMİK OLUYORUZ.


Burada herkes emek olmadan, sıralama olmaz diyor. Sonra geliyoruz üretmeden sadece para satalım, kendi paramızı alalım deyip EMEKSİZ YEMEK istiyor gibi birşey.


Ayrıca itiraz edecekler çıkabilir, TL yatırımınızı götürdüğünüz bankalar da bu parayı dolar olarak işliyorlar. Devlet teşviki ile ayakta kalıyorlar, sonra yine bu doları yüksek kredi ile ithalatçı firmalara fahiş faizlerle satıyorlar. Yani birşey değişmiyor, ÜRETİM MİLLİLEŞMEDİKÇE Tüketim UZAYA ÇIKSA da birşey değişmez.


EK OLARAK: BEN her türlü milli ekonomiden yanayım. Ama bu yaptığımız malesef milli ekonomi kavramının içi boş bir versiyonu, malesef.


Çok iyimser Bi yaklaşım Sergilemişsiniz.

http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=21807 ( Devletin resmi Kurumudur. Bilmeyenler olabilir )

Linki açıp Bakarsanız, ithalat-ihracat ikilisinin arasında ki Farkı görürsünüz.

2015 yılı Ocak-Ekim Ayları :

ihracat = 120 Milyar Dolar.
İthalat = 173 Milyar Dolar.

Verilen Açık : 53 Milyar Dolar.

2016 Yılı Ocak-Ekim Ayları :

ihracat : 117 milyar Dolar.
ithalat : 163 Milyar Dolar:

Verilen Açık : 46 Milyar dolar.


Sanırım daha başka birşey söylemeye gerek yok. Cepten yemeye Devam.
OzanP Imbrossa

kişi bu mesajı beğendi.

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...
wmaraci
reklam

Revil Revil WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Makine Mühendisliği Öğrencisi
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad O** U**
  • Mesajlar 415
  • Beğeniler 71 / 82
  • Ticaret 15, (%100)

mustix adlı üyeden alıntı

@furkan35, Milli seferberlik doları etkilemez. Ekonomiden anlamayan adamların elinizdeki doları satın memleket kurtulsun söylemi çok büyük saçmalıktır.

@ntka, tükettiğimiz ürünlerin %90dan fazlası dolara bağlı olduğu için elinizdeki TL değer kaybediyor. O bahsettiğiniz zamlar cebinizdeki TL'nin değer kaybettiğinin açık göstergesidir zaten.

Benim tahminim şu an içinde bulunduğumuz ekonomik kriz büyük darbeyi vurduğunda dolar 4'ün üzerine çıkacaktır.


Görüşlerinize katılmıyorum.Tl değer kayıp etmiyor dikkat edersiniz ki Euro değerlenmiyor sadece dolar değerleniyor.Ülkemiz de dolar rezervleri oldukça yüksek.Türk lirası değil de dolar olarak yatırım yapmamızın nedenidir bu.Aidatlar, kömür paraları, dükkan ve ev kiraları, ihracat ve italat gibi alanlarda doların hakimiyetinden dolayıdır bu yükselişde.
 

 

GAMSIZ GAMSIZ WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Bilgi işlem
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** G**
  • Mesajlar 201
  • Beğeniler 63 / 76
  • Ticaret 0, (%0)
Doların düşüşünün seferberlikle filan ilgisi yok, eğer varsa dünyadaki diğer pariteleride dolar karşısında seferberlik sayesinde yükselttik demektir :)
Ben eminim ki düşüş olacağı hesaplanarak böyle bir seferberlik çağrısı yapıldı, çok zekice...
Dolar 3.20 - 3.25 aralığına kadar düşer, burada güçlü desteği var.
Oradan sonrası o zamanki gündeme göre belli olur.
borayeris

kişi bu mesajı beğendi.

Sky4Life Sky4Life www.satisdukkani.com Kullanıcı
  • Üyelik 04.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Bilgi İşlem Sorumlusu
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad R** D**
  • Mesajlar 473
  • Beğeniler 127 / 229
  • Ticaret 7, (%100)
@YasinHutar arkadaş doğru söylemiş. Burası bence Ekonomi forumu olmalı. Veya sanırım Türkiye, Papua Yeni Gine, Honolulu, San marino gibi bir ülke sanılıyor. He kardeşim he, Cumhurbaşkanı anlamıyor, onun yanındaki en az 5-6 tane ekonomist baş danışmanı anlamıyor. Ama sorsan bütün gün bilgisayar başında oturan adam ekonomide bir deha. Bırakın kardeşim, siz zaten birşey yapmayacaksınız bu belli. Hz. İbrahim'in yaşadığı Nemrut vakasındaki karınca gibi olmak istiyor insanlar belki de. "Tarafımız belli olsun."
krm

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

Beginnertk adlı üyeden alıntı

20 Ocak tarihine kadar bu şekilde düşmeye devam eder. 20 Ocaktan sonra yine sert bir düşüş yaşar fakat en geç 3 ay geçmeden yine yükselişe geçer. 2.25-2.29 değeri için rezerv alıp beklemek lazım. Dolar bu aralığa geldiğinde alabilir, Şubat Mart ayları gibi satabilirsiniz. 2017 2. Çeyreğinden sonra ciddi düşüşler (Gerçekten ciddi düşüş) olacağı şimdiden kendini belli etmeye başladı.

tanerava Hocam milyonlarca dolar bozduruldu, bu dolara etki etmeyecek mi? Güldürmeyin :))


Kardes 3 gun once ki yorumunda, kisa vadede yukselir biraz daha yukselecek ama cok bir kar birakmaz, uzun vadede duser yazmistin, simdi ise tam aksini yazmissin :D

Ek Olarak:

Revil adlı üyeden alıntı

Görüşlerinize katılmıyorum.Tl değer kayıp etmiyor dikkat edersiniz ki Euro değerlenmiyor sadece dolar değerleniyor.Ülkemiz de dolar rezervleri oldukça yüksek.Türk lirası değil de dolar olarak yatırım yapmamızın nedenidir bu.Aidatlar, kömür paraları, dükkan ve ev kiraları, ihracat ve italat gibi alanlarda doların hakimiyetinden dolayıdır bu yükselişde.


Lira deger kaybetmiyor mu ? Euro artmiyor mu ? Takip ettiginize eminmisiniz bunlari ?

Lira, avrupada ekonomisi en kotu, hic bir sey uretmeyen Makedon Denari karisinda bile son bir kac yilda yari yariya deger kaybetti, atiyorum 100 denar icin 5 lira yetiyordu simdi 10 lira gerekiyor. %50 deger kaybi var daha nasil deger kaybetsin lira ?

Sadece Temmuz ayindan bu yana %30 deger kazanmis Denar, Turk Lirasina karsi : http://paracevirici.com/serbest-piyasa/doviz-kuru/makedonya-dinari

Euro Makedon Denari ise hep ayni 61.5 62 arasi oynuyor, yani bi artis azalis yok, yani Lira deger kaybediyor. Bunun sadece dolarla alakasi yok, genel anlamda lira tum para birimlerine karsi deger kaybediyor.

Bu da 2012 Yaziyla 2016 yillari arasinda ki grafik, 1 denar 0.03 iken 1 denar 0.06 olmus yani tl karisinda %100 deger kazanmis. Bu 3-4 yil icerisinde Makedonya da hukumet dustu ic karisikligin esiginden donuldu, uck oyunu kurgulandi, boyali eylemler oldu, parlamentoda tape skandallari yasandi yani onca olaya ragmen Lira karisinda %100 deger kazanmis



Dolar euro zaten soylemeye luzum bile yok, gezide 1.90 oldu kiyameti kopardilar ekonomiyi batirdiniz dediler, simdi kendileri sicti batirdi sacma sapan islerle 3.50 3.60 3.40 dolaniyor ekonomi iyi diyor ayni kisiler :) Euro 3.80 gordu Allah askina nasil artmiyor ? Ekim ayinda tum mal varligimizi satip ulkeden ciktik, Euro 3.38 idi dun ise 3.75-3.80 artmamis mi yani bu ?

Ulke batiyor ekonomik kriz var denilen, basbakana kasa firlatilan donemde dolar ne kadrdi simdi ne kadar mesela ?


Dolarin disari cikisina engel olmanin tek yolu ice kapali Kuzey Kore benzeri bir ekonomik model, ithalatin durdurulmasi vs. Kuba gibi olmak gerek bunun icin, onun da surdurulebilirligi yok, keske yapilabilse ama hayali muhabbet bunlar, altinla ticarette hayali, Rusya Cin ile TL ile ticarette hayali, zaten niyeti bu olan insanlar devletin fabrikalarini ozellestirmez aksina ozelleri kamulastirmanin yoluna bakardi, liberal ekonomi bu iste, hazir olmadan girene uretmeyene petrolu olmayana nefes aldirmiyor. Ozal bunun onunu acarken isyan edenler hakli olarak bu yuzden isyan ediyordu, o suslu bolluk kese kagidiyla verilen krediler bir kac yilda bir milleti sersefil birakiyor iste, ayni kalp gibi calisiyor bu sistem, mal satacak ama malini satacagi insanlarda para yok, cozum basit onlara faizle borc veriyor, borcu geri almaya geldiginde kriz doguyor sonra senden parcalari da beraberinde aliyor, sonra tekrar urettigi mali satmakta zorlaniyor sonra tekrar sana para veriyor tekrar alirken senden bi parca daha aliyor, bu arada gunluk harcadigin efor da artiyor oyunun sonunda sahip olduklarinda baslangica gore cok daha azalmis oluyor. Senin arada kendine sahip oldugunu soyledigin her sey bu ara gecis kandirmacasi, bu sistemin tum amaci senden biraz daha somurebilmek o da seni oyalamakla saglaniyor iste. Telefonum varmis arabam varmis lcd tvm varmis jakuzim varmis, filmin sonunda ulkede sana ait hic bir sey kalmayincaya kadar bu boyle surecek.

Simdi reel olarak turkiye 15-30-50 yil oncesine gore karda mi zararda mi, ne kadar toprak satildi ne kadar fabrika satildi, hangi sirketler yabancinin eline gecti, ne kadar vatandasinin mali artik yabancilarin oldu ? Son noktada her seyi kaybedince ne olacak ?

Ihracatin ithalatin ustune cikmadikca bu sistemin somuruleni olmaktan oteye gecemeyiz, tum ulkeler icin bu gecerli, ithalat ihracat rakamlari ortada her sene dunyanin parasi iceri giriyoruz ve bu aradaki farki kapatmanin tek yolu oz mallarimizdan milli servetten fedakarliga dayaniyor, hem calisiyorsun hem didiniyorsun ama gecinmeni saglayamadigin gibi ustune borclaniyorsun boyle aptalca bir sistem iste bu .

Ek Olarak:

Sky4Life adlı üyeden alıntı

@YasinHutar arkadaş doğru söylemiş. Burası bence Ekonomi forumu olmalı. Veya sanırım Türkiye, Papua Yeni Gine, Honolulu, San marino gibi bir ülke sanılıyor. He kardeşim he, Cumhurbaşkanı anlamıyor, onun yanındaki en az 5-6 tane ekonomist baş danışmanı anlamıyor. Ama sorsan bütün gün bilgisayar başında oturan adam ekonomide bir deha. Bırakın kardeşim, siz zaten birşey yapmayacaksınız bu belli. Hz. İbrahim'in yaşadığı Nemrut vakasındaki karınca gibi olmak istiyor insanlar belki de. "Tarafımız belli olsun."


Anlamiyor ? Joleli bas danismani degil mi ? 1.80 olacak dedi 3.60 olmadi mi boyle mi anliyor bunlar ekonomiden ? Ya da CB dolar 2.50 iken dolar alan yaya kalir demedi mi 3.60 olmadi mi ? Illa anliyor diyorsan o zaman millete yalan soyleyip zorla zarar ettiriyorlar bu kadar zamandir, ya yalan soyluyor ya anlamiyor baska secenek var mi ? Soylenen de mevcut durum da ortada iste, ekonomik hedeflerden 15 yildir hic biri yil sonunda tutturulamadi, son 3-5 yildir yil sonu dolar hep devletin planladigindan cok daha yukarida kapadi. 2023 hayalleri zaten yalan oldu, yukselicez derlerken ekonomik siralamada geriye gittik, kisi basina milli gelir 2011 yilindan da ciddi anlamda daha geride su anda yani tartismasiz fakirlestik, ne kadar anladiklari ortada iste .

Sene basinda ac Mahfi Egilmez yil sonu tahminlerine bak devletinkilere de bak, kim daha yakin tahmin etmis kimin tahminleri daha tutarli kendin gor.

Mehmet Simsek anliyor, Ali Babacan anliyor, Naci Agbal anliyor ama bu adamlarin dedikleri yapilmiyor ki olur olmadik yerde sitem edip, su soyle yapilmali bu boyle yapilmali diyorlarlar ama yapilanlar bambaska seyler. Eski merkez bankasi baskani da anliyordu adam neredeyse vatan haini ilan edilerek koltugunu devretti.

Herkes burada fikrini soyluyor, hic birimiz de daha iyi biliyoruz demiyoruz ama sonuclar ortada iste sonuclara bakarak bunlar bir halt bilmiyor berbat ettiler deme hakkina da sahibiz. nihayetinde isler kotu gidince olan bize oluyor. gemi filolari villa koleksiyonlari olanlara bir bok olmuyor.
hzmhzm Doruk akrepkral

kişi bu mesajı beğendi.

Sky4Life Sky4Life www.satisdukkani.com Kullanıcı
  • Üyelik 04.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Bilgi İşlem Sorumlusu
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad R** D**
  • Mesajlar 473
  • Beğeniler 127 / 229
  • Ticaret 7, (%100)
LikeSend he kardeşim he, sen çok iyi anlıyorsun bu işlerden. CV'ni gönder de belki seni alırlar jölelinin yerine :))). İnternet reklamcılığı ile uğraşıp Ekonomi okumuş adamlar anlamıyor demek. Yaptığınız tespitlerin sonucunda sizi şövalye ilan ediyorum :)). Neyse. Siz daha çooook ekonomi batırır, çıkarırsınız. Bu ülke iyi giderken neredeydiniz diyeceğim de, siz iyiye giden bir zaman yok diyeceksiniz. Aslında hepsinin altında yatan bir Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı. Bu tespitle kesinlikle bende Şövalye ilan edilmeliyim.

İyi forumlar.

Son ; Hergün Türkiyeyi batıran şu ekonomik ölçütlerinizi, birgün de amerika için yazın da heyecanla okuyayım.. Gerçi Eskiden OBAMA SÜPER, Şimdi size TRUMP SÜPER olacaktır. Biraz Milli Olsanız Mükemmel Olacak da, Sizden bunu beklemek..
60423

kişi bu mesajı beğendi.

Doruk Doruk alea iacta est. Kullanıcı
  • Üyelik 29.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek WebApprantice
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 1361
  • Beğeniler 150 / 524
  • Ticaret 23, (%100)
Yanlış tespit Sky4Life

Bana kalırsa mesele LikeSend in RTE düşmanlığı değil, sizin RTE ile duygusal bağınız. Veriler ortada, TL'nin alım gücü ortada, ithalat-ihracat, hane halkı borçlanma rakamları ortada... Hadi finansal tabloları bıraktık diyelim git Laleli'ye Eminönü'ne kepenk kapatan ne kadar esnaf var kendin gör. İcra davalarındaki %110'lara varan artışı takip et. Milletin işi iyi, parası varda keyfinden mi icralık oluyor? Biraz aklıselim lütfen...
Rekomedya OzanP borayeris

kişi bu mesajı beğendi.

60423 60423 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 14.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1503
  • Beğeniler 584 / 496
  • Ticaret 20, (%100)

mustix adlı üyeden alıntı

@furkan35, Milli seferberlik doları etkilemez. Ekonomiden anlamayan adamların elinizdeki doları satın memleket kurtulsun söylemi çok büyük saçmalıktır.

@ntka, tükettiğimiz ürünlerin %90dan fazlası dolara bağlı olduğu için elinizdeki TL değer kaybediyor. O bahsettiğiniz zamlar cebinizdeki TL'nin değer kaybettiğinin açık göstergesidir zaten.

Benim tahminim şu an içinde bulunduğumuz ekonomik kriz büyük darbeyi vurduğunda dolar 4'ün üzerine çıkacaktır.


Ekonomiden anlamayan adam mı? o adam imf'ye olan borçları sildi ve koskoca ülke yönetiyor. Ekonomi bilmeden ufacık bir dükkan bile yönetilemiyorken. Koskoca ülke yöneten birinin ekonomi bilmediğini düşünmen ne kadar trajedik :)

tanerava adlı üyeden alıntı

İnsanlara acıyorum gerçekten. Tüm dünya dolar ile dönerken bizler dolar bozarken doları etkileyeceğimizi sanıyoruz. Doların düşme sebebi yılbaşı bayramı yani tüm ülkelerde şuan alışveriş söz konusu ve doların düşmesi bundan.
Bizler tüm alışverişi dolar üzerinden yapan bir ülkeyiz oyuna gelmeyin sakın.


Ülkeler ile anlaşma sağlanacak. Özellikle çin ile sağlanırsa türk lirası üzerinden alışveriş yapılır ne var. Çin yuanı ile TL arasında bir değişim olur olur biter.

Yahu siz şu adamın görüşlerini bir anlasanız var ya. Bu adam öldükten sonra kim gelecek acaba? Onu bıraktım o gelecek kiş igele ülkenin hali daha mı iyi olacak. Darbe zamanlarını unuttunuz galiba. Ben yaşamadım ama babamın anlattığına göre; yağ bile yok un bile yok. Şimdi bir eliniz yağda bir eliniz balda daha ne istiyorsunuz?
 

 

Webvideom Webvideom WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Videographer / Motion Designer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 45
  • Beğeniler 18 / 29
  • Ticaret 5, (%100)

YASİNHUTAR adlı üyeden alıntı

Ülkemizde herkes ekonomist. Webmasterinden tutunda çöpçüsüne kadar herkes ekonomi uzmanı. Bu kadar uzman varken dünyanın en iyi ekonomisine sahip olmamız lazımdı. :) Doları bozdurmak işe yarar yada yaramaz. Dolarını bozan vatandaşın niyeti belli. Elbette Allah mazlumun hakkını zalimden alacaktır.


Niyeti ne hocam?
Niye dolar alır ki birisi, ya da neden elinde dolar tutar? Ben mesela hayatımda hiç almadım. Yükselir de kâr ederiz diye alırsın di mi? Şu anda dolar 2 lirayken almış birisi 3.40 dan bozduruyor, %70 gayet güzel kâr ediyor. Boy boy vatanseverlik pozlarına gerek yok, arada güzel para kaldıranlarda var (:
akrepkral 60423

kişi bu mesajı beğendi.

BTPHP BTPHP WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek PHP Yazılım
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 103
  • Beğeniler 30 / 29
  • Ticaret 2, (%100)
Önümüzde ki günler de FED faiz kararlarını açıkladığında her şey ayyuka çıkar...
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al