Dolara karşı TL'nin desteklenmesi politikası kısa vadede yararlı görünse de orta ve uzun vadede ekonomiye olumlu bir etkisi olmayacaktır. Ekonomi oldukça kırılgan ülkemizde. Son 3 4 gün içerisinde 3.59'dan 3.38'e kadar düşmüş olsa da tekrar 3.50 seviyelerini görecektir. Özellikle başkanlık sistemi tartışmaları daha fazla yükseldiğinde, yabancı yatırımcı için Türkiye'deki siyasi belirsizliğin olduğu yerde yatırım yapmak çok akıl karı olmayacaktır. İç siyasette muhalefetin baskı altına alınmaya çalışılması, siyasetçi, gazeteci yazar ve akademisyenlerin tutuklanması, suriye savaşına müdahil olmamız... Türkiye'yi daha da içinden çıkılmaz bir hale sokmaktadır.

Diğer yandan açıkça görülmekte ki devletin gelirlerini doğru kullanamaması cari açığın daha da derinleşmesine yol açmıştır. Öyle ki devlet bu açığı kapatabilmek için her gün yeni bir zam arayışı içerisine girmekte, vergiler vatandaşın sırtına daha fazla binmektedir. Devletin gelirini artırma isteğini zaten, son zamanlarda vergi yapılandırılmaları, devlete olan borçların taksitlendirme adı altında tahsil edilmeye çalışılması, bedelli askerlik söylentileri, alkol ve tütüne, benzine mazota zam yapılması... gibi bir çok ekonomi politikalarından anlaşılmaktadır.

Bunlar Türkiye açısından dolar fiyatını etkileyecek unsurlar. Bir de bizim elimizde olmayan nedenler (Amerika Merkez Bankasının dolar politikası gibi) nedeniyle doların diğer tüm döviz kurlarına karşı değerlenmesi söz konusu.

Amerika merkez bankasının dolar politikasını değiştireceği zaten yıllardır konuşuluyordu. çok değil 4 5 sene öncesine kadar Amerika Merkez bankası ucuz dolar politikası sebebiyle bir ara çok dillendirilen "dolar 1 tl olur mu" muhabbeti yerine artık doların 4 lira olacağı muhabbeti dönmeye başladı.

Benim kanaatim doların yıl sonuna kadar tekrar 3.45i görebileceği, hatta yeni yılda şubat mart gibi 3.60ların üzerine çıkacağı yönündedir.

Yatırım tavsiyesi değildir!

ÖTV 'yi unutmuşum :)) 45000 Euro olan araca 70000 Euro vergi alınıyorsa hööh yani...

Son olarak bir de şöyle bir şey var... Dolar yatırımı yapmak dolar almak, dolarını Türk Lirasına çevirmeme gibi davranışları vatan hainliği gören arkadaşlar var... Doların ticarette kullanılmasının yanı sıra dolar bir yatırım aracı olarak da kullanılmaktadır.

Bankalar, inşaat şirketleri, finans kuruluşları, otomotiv sektörü... Bunların hepsini kapatalım gitsin var mı böyle saçma bir şey?

2.si ekonomi bir bilimdir. Bu işin matematiği ve doğası vardır. "Allah ülkemize yardımcı olsun" ile değil, doğru politikalarla yürür!