Mağara_Adamı adlı üyeden alıntı

Parası olan varsa Altın Alsın.
Doların iç hareketlerle durdurulabileceğini sananlar yanılıyor. Döviz Kuru hareketleri Arz-Talep oranına göre yukarı veya aşağı yönlü hareket eder. Doların Şu an düşmesinin sebebi, Talebinin olmaması ( Hatta talebi olan bile şu dönemde bunu ya dile getirmiyor yada ilerliyor. Yabancı Alacaklının tahsilat günü geldiğinde öyle yada böyle Dolar satın alınacak. Haliyle herşeyi ithal eden bir ülke olduğumuz için Mecburen iş dolar üzerinden yapılıyor.


Dolar Nasıl Düşer ?


Doların düşüp yükselmesini örneklendirim daha iyi anlarsınız.

Diyelim ki Bizim ülke bir Kumbara. Bizlerde bu kumbaranın içinde ki farklı para Bölümleriyiz.

Diğer Ülkelerde Aynı şekilde Farklı Bir kumbara olarak düşünün.


Şimdi biz kendi içimizde istediğimiz kadar bu dolarları el değiştirtelim. Kumbara içinde ki dolar miktarı hiç bir zaman değişmez. Eğer dolar ile ticareti tamamen bitirirsek , tüm ticareti tl ile yapabilirsek dolar düşer. Ancak bunun olabilmesi için de ithalat yaptığımız tüm ülkelerle TL üzerinden anlaşmamız gerekiyor.

Doların gerçek anlamda düşmesi için Farklı Kumbaralardan ( ülkelerden ) Bizim kumbaramıza ( ülkemize ) dolar girişi olması gerekiyor. Aksi halde herşey bir süre sonra daha da kötüye gidecektir. Çünkü siz dışarıya borç ödedikçe, elinizde ki dolar miktarı artacaktır.

Kazançlı Çıkmak için Altın Alın

CB'nın son dönemlerde sürekli dile getirdiği Doları Boz, Altın al söylemi ile birlikte birçok kişi altına yönelecek. Haliyle Bu sefer Serbest Piyasada ki Altın rezervi azalacak. Talebinin artmasına rağmen birşey azalıyorsa, Onun fiyatı mutlaka yükselir. Örneğin bundan bir ay öncesine kadar Piyasada 200 ton altın vardıysa, ilerleyen zamanlarda 50 ton Kalacak.

Bir süre belki ticareti dahi altın üzerinden yapabiliriz. Ancak Altın Madeni kaynaklarımız yok denecek kadar az. Yani Biz altını da Dolar gibi dışardan Alıyoruz. Dışardan aldığımız herşey uzun vadede bize zarar verir. " Dolar'da dışarıdan geliyor biliyorsunuz"

Zaten yakın dönemde göreceksiniz de bunu.

Umarım Haksız çıkarım.


Yanlışın var Altın madenimiz var ama Amerikalı bir şirket tarafından işleniyor Uşakta adamlar altın madeninin civanıdaki köyleri satın alıyor Orman bakanı Veysel beyde orman tarhip konusunda pürüzleri gideriyor. Keşke o altını Devlet çıkarsa yada bir Türk firma ama nerde soyulduk soğana çevrildik malesef
Kaynak 1
Kaynak 2