Neden forum değilde WP önerdim?
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, gelişen teknolojiye doğru orantılı olarak günümüz insanları aradıkları bilgiye de aynı hızda ulaşmak istiyor. Sonrasında ise kendine yarayan yeri alıp en fazla 3-4 dakikasını alıyor.
Forum sitelerinde belirli bir kitle oluşturarak değirmenin kullanıcılar tarafından döndürülmesini sağlayabilirsiniz ancak burda önemli olan belirli bir kitle.
Fan kitlenizin olması lazım, bu fan kitlesini nasıl oluşturacaksınız? Örnek vermek gerekirse wmaracı bir e-ticaret formu ancak burada ki üyelerin bir çoğu sadece e-ticaret yapmak için gelmiyor. Forumdan arkadaş edinmişler, ilgi duydukları internet sektöründe aynı kaderi paylaştıkları insanlarla tanışmışlar. Yeri geliyor sohbet yeri geliyor ticaret yapılıyor ya da yardım alışverişi oluyor.
Sizin siteniz genel bir blog olacak, belirli bir hite ulaşsanız bile ziyaretçi bilgiyi alır ve çıkar. Neden sizin forumunuza tekrar gelsinler? Gelmeleri için onlara ne sunacaksınız? Diğer büyük forumlardan farkı ne olacak? Sonuçta site tek bir alana hitap etmeyecek, genel içerik platformu olacak. Bu oldukça zor ve benzerinden yaklaşık binlerce var.
Wordpress olduğu zaman ziyaretçi ile etkileşime girilmiyor mu? Bittabi giriliyor. Mesela ben 2 yıl önce açtığım kişisel blog sitemde bir sağlık makalesi yayınlamıştım, ziyaretçi yorum atmış, ben ona geri dönüş yaptım vs. derken mailleşmeye başladık. Farklı sorunları oldukça ya da aklına takılan bir konu olduğunda hala mail atıyor. (Sitem kapalı)
Ya da başka bir yöntem, ziyaretçilerinize yazı yazması konusunda öneride bulunarak onlardan gelen içerikleri paylaşabilirsiniz. Evet yönetim sizde olur ama yazınız ziyaretçilerden gelir. Bunu da örneklendireyim, geçen sene müzmin bir hastalık üzerine blog sitesi açarak o hastalık hakkında bilgi vermeye başladım. Zaman ilerledikçe "Benimde Başıma Geldi" başlıklı bir kategori oluşturdum, sağdan soldan kulaktan dolma edindiğim hikayeleri başkasıymış gibi yazdım. Sonra mailler gelmeye başladı, herkes hikayesini göndermeye başladı ve zevkle yayınladım. Ardından projeyi güzel bir fiyata teslim ettim.
Velhasıl, forum sitesi açarak tutmasını sağlamak deveye hendek değil ip atlatmaktan daha zordur. Hele de genel bilgi platformu..
5k içerik yazmak için vaktiniz varsa, isteğiniz varsa yapmanız gereken tek şey blog kurmaktır.