konuma hoşgeldin,
bu konuyu 10 yıldır eğitim gören ve şuan lise 2.sınıfda olan Nihat TURAN olarak yazıyorum.
öncelikle benim için eğitim sistemi nedir?
insanları robotlaştırıp kendi işinde çalıştırmasını sağlayan bir saçma sistem.
öğretmenlerim bana hayalindeki meslek nedir diye sorunca ben yazılım mühendisi olmak diyorum. 'oo çok hoş, geleceği iyi olan ve bolca para dönen bir iş' diye geri dönüş alıyorum. sonra eğitim sisteminden nefret ettiğimi söyleyince 'ee sen yazılım mühendisi olmak istemiyormuydun? böyle mi olacaksın?' diyorlar.
ama anlamıyorlar, artık robotlaşan insanlar grubundalar çünkü. okumak adamlık olmuyor. bunu anlamaları gerekiyor!
hayatlarında 1 proje gerçekleştirmemiş, 1 icat yapmamış insanlar gelip öğretmen oluyorlar ve sözde bize bir şeyler öğretmeye çalışıyorlar. ama fiiliyat; 50'nin üstünde not alıp dersten geçmek.
bana göre ilk okul 4'ten sonrası boş eğitim.
şimdi dersleri ve bana göre gereksiz olma sebeplerini yazacağım.
BEDEN EĞİTİMİ
haftada 2 saat görülüyor, sözde bedenimizi eğitiyoruz ama fiiliyatta boş ders.
askerlik için gerekli bir şey olabilir ancak doğru verilmiyor.
BİYOLOJİ
tamamen doktor olmaya yönelik, o zaman bırakın da doktorluk bölümüne gideceklere öğretin.
COĞRAFYA
Genel kültür açısından iyi olabilir, ama siz internetten öğrendiğiniz hangi bilgiyi ezberleyip sınava girdiniz?
DİL VE ANLATIM
okumayı yazmayı öğrendikten sonra nedir bu tartışmanın özellikleri? sunumun özellikleri?
FİZİK
onun bunun formüllerini ezberlemek ve sınava tabii tutulmak!?
GÖRSEL SANATLAR/MÜZİK
bu 2 ders kimilerine göre gerekli kimilerine göre gereksiz.
resim kabiliyeti iyi olan birisi görsel sanatları sever, kötü olan sevmez.
müzik ise tamamen saçma, herkes müzik yapamaz ki sen bunu flüt ile mi öğreteceksin?
KİMYA
asitlerin ekşi olduğunu, bazların acı olduğunu zaten biliyorduk, neden ezberletiyorsun?
MATEMATİK
4 işlemi bilmek yeterli, diğerleri hiç bir işine yaramayacak!
TÜRK EDEBİYATI
sanatçılar kendi şiirlerini ezberlememişken öğrencilere niye ezberletiliyor?
--
Şimdi bakın eski adamlara;
İbni Sina sizce fizik dersi görerek mi bu kadar bilgi sahibi oldu?
Albert Einstein sizce gördüğü eğitimlerlemi bu kadar ilerledi, yoksa yaptığı deneyler ilemi ?
Pablo Picasso sizce resim dersi görerek mi başardı?
Nikola Tesla eğitim sayesinde mi alternatif elektrik akımı buldu?
bu değerli insanlar hayalindeki mesleğe kendileri adım attılar! kendileri başardılar!
zaman kısa, hayat kısa; bir şeyler başarmamız gerekiyor, oyalanmamalayız.
geçen ay bu düşüncemi destekleyen bir video gördüm, bu videoyu da sizlerle paylaşmak istiyorum.
buda 3 idiots filminden bir alıntı
sizlerin de düşüncelerini bekliyorum.
son sözüm; BANA GÖRE EN İYİ EĞİTİMİ İYİ BİR MÜHENDİS VEREBİLİR, ÖĞRETMEN DEĞİL!