Aslında haddime bile değil belki bu konuda yorum yapmak ama bende aynı fikirdeyim. Sistem kötü.

Her zaman sınavdan 100 almak için çalıştık , Konuyu öğrenmek için değil. Çünkü buna mecbur bırakıldık. Hiç icaat yapmadık veya el işi gibi derslerde hobimiz yada yeteniğimiz olmayan konularda zorlandık. Siz lisede olduğunuz için ben birde başınıza gelecek üniversite kısmından hikaye niteliğinde bir kesit vereyim.

Saçın uzun diye muhafazakar hoca sana takar. Kapalısın diye laik hoca takar. ( gerçi bunlar azaldı sanırım )
Ben ise üniversite hayatım boyunca Bir yar doç 'un Benimde maaşım çok iyi çok para alıyorum demesinden başka birşey öğrendim. Sürekli ders sırasında telefonu çalan ve banka aradığını söyleyip çok iyi müşteri olduğu için bankacıların '' köpek '' gibi yalvardığını iddia eden kişiliksiz bir yar doç. :/ ( sanki birşey verince parayı biz kazanıyoruz , bknz : Meslek bilgim )


İşin özeti hayatımdan birşeyler katarak eğitimcilerin yanlışlığına örnek verebilirim diye düşünüyorum. Çocukluğumda Türk sanat musikisi için UD dersi aldım ve ilk hocam berbattı sürekli kızardı. Çocuktum kocaman ud kucağıma sığmaz sürekli kayar düşerdi ve ben öğrenmekte zorlanırdım. Hocam çok iyi çalardı ama öğretemezdi. Camia için idol sayılabilirdi. Daha sonra başka bir hocaya geçtim. Camia için daha büyük idol bölgede efsane sayılabilecek birisiydi. Özel yapım çocuklara uygun ud ile yaptırttı. O ud ile öğretti ve yavaş yavaş büyük bir uda geçtim. Herşeyi süper öğretti kendisi. Çünkü eğitim bilgisi vermek üzeri kurulmuş.

Ehliyet alacaktım, hocanın tek sözü önemli olan ehliyet sınavını geçmek değil önemli olan trafikte kullanabilmek diyerek sürekli öğretici cümlelerle yönlendirerek öğretmişti. Bir çok arkadaşımın hikayesinde ise ''gaza bas freni çek '' şekilde emir nitelikli talimatlar gelmiş. Peki sordun mu adama sinyal nerede, gaz nerde biliyor musun ? Hayır öğretme isteğin yok.

Orta okuldayken bile matematik öğretecek bir hocamın eğitim tarzı şöyleydi :

6.sınıf konusu : zaten bunu 5.sınıfta gördünüz geçiyorum.
7.sınıf konusu : zaten bunu 6.sınıfta gördünüz geçiyorum.
8.sınıf konusu : zaten bunu 7.sınıfta gördünüz geçiyorum hadi öss ye girin.



Sistem o kadar bozuk ki herkes kendi hikayesinden 1 parça yazsa destan olur. :/

İlk okullarda en çok katkı payı veren , maddi olarak iyi durumda olanlar hep el üstündeydi benim dönemimde. Orta okulda abilere gidenlerin notları yüksekti ve hiç birşey öğrenmedim. Okuma yazma haricinde. Üniversitede ise Osmanlıca hocam , Arapça bilmeyen öğrenemez boşuna gelmiş diyerek sürekli maaşının ne kadar olduğundan , bankaların ona it gibi yalvararak kredi vermek istediğinden bahsederdi. ve yine birşey öğrenemedim.

Üniversitede yar doç ünvanı ile eğitim veren kalitesiz bir insanın 1.5 yılda öğretemediği Osmanlıca yı
özel bir kuruluşun gönüllü olarak hizmet veren asıl mesleği memurluk olan ve osmanlıcayı sadece hobi olarak öğrenmiş bir eğitmen 3 ayda öğretti.


Malesef bizim öğretmenlerimizin bir çoğu bildiklerini aktarmayı istemiyor yada bilgiyi öğreterek aktarmak yerine ezberletmeyi istiyorlar. Belki de kolaylarına geliyor. Ama benim umudum büyük. Çok yakın zamanda düzelecek bu durum. Çünkü 88 ve sonrası doğumlu sosyam medyadan tanıdığım, kimileride çocukluk arkadaşım olan öğretmenlerin tutumları harika. Çocuklarla iç içeler.





2.videoyu biliyordum ve genel eğitim sisteminin problemidir.
1.video ise ilk defa gördüm ve virgülü dahi doğru.

Allah kurtarsın eğitim gören ve gösterenleri.