jooule adlı üyeden alıntı

Peki google benim nasil bir site oldugumu nelere ve neye hitap ettigimi nasil anlayacak? Haber sitem var diyelim. Yani her habere özgü etiket girilcek dogrumdur? Cesit cesit haberler oluyor. Mesela oyuncaklar ile ilgi bi haber yayinladigimda.

o haber icin yazdigim etiketlerden mi google da cikacagim? " oyuncak haberi " , " ilginc oyuncaklar "

tazrindami?

Ek Olarak:

Peki arama motorları sitemi ne ve nasil algılayacak?

anahtar kelime dediğimiz olay, arama motorlarına yazdığımız herşey anahtar kelime degilmidir?

Etiketler site içinde ziyaretçilere kolay ulaşım sağlamak ve site içi aramalarını kolaylaştırmak için kullanılır.

Şuan Google; Google Analytics verilerine, yorumlara, sosyal medya etkileşimlerine, teknik detaylara (mobil uyumu, https, amp) vs bakıyor diye biliyorum. Onun haricinde zaten Google sitene eklediğin her resmin ne olduğunu anlayabiliyor.

Resimin telif hakkı var mı ?
Başka siteden mi alınmış ?
Yazılarla resim arasındaki ilişki nasıl ?
Başlıkla yazı ilişkisi nasıl ?

Bunları normal Wordpress uygulamaları bile 1 saniyede çözümleyip sana sunuyor. Google bunlar gibi birçok etmene bakıyor. Anahtar kelimenin etkisi öncekine göre daha az.

Ben bunları yabancı sitelerden okuduklarıma göre söylüyorum. Şahsen deneyimlemedim ama aynı fikirdeyim.