heymam2bab adlı üyeden alıntı

@SoftwareDeveloper hocam bunun yerine hazır php kodlarını alıp editlemeye çalışırak öğrenmek daha hızlı öğretmez mi php yi


Programlama kesinlikle belirli bir altyapı olmadan, başka kodlar üzerinde oynama yaparak öğrenilmez.

Programlamaya yeni başlayacaklara her zaman tavsiye olarak şunu veriyorum, yazılım dilinden önce "programlama" öğrensinler.

Programlama dilleri için temel şeyleri geçersek (değişkenler, döngüler, kontrol yapıları, fonksiyonlar, classlar vs..) bilinmesi gereken temel şeyler şunlardır :

- Veri yapıları (linked list, tree, graph, queue, stack)
- Arama, sıralama, listeleme algoritmaları (ağaçlar ve graphlar üzerindeki algoritmalar, bst , dfs, bfs)
- OOP öğrendikten sonra Design Pattern konuları..

Bunları öğrendikten sonra birçok dile adapte olabilir, öğrenebilirsiniz.

Daha sonra dilde spesifik konular öğrenilir, örneğin Java ile socket işlemleri, threading/concurrency, stream işleme vs vs..

Temel veritabanı işlemlerinden sonra dile ait bir ORM aracının öğrenilmesi gibi.

Php öğrenmek için gidilebilecek en basit yol bir kitap edinip temel php bilgisini sağlayıp daha sonra bir framework öğrenmek (örneğin laravel). Veya "ben kitaptan çalışamıyorum" diyenler için güzel bir eğitim serisi bulup izlemek, uygulamak olabilir.

Ve tabiki belirli bir altyapı oluşturduktan sonra, bu bilgileri pekiştirebileceğiniz, üzerine yeni bilgiler koyabileceğiniz bir proje hedefleyip yapımına başlanarak pratik yapılmış olunur ve problemlerle karşılaştıkça yeni bilgiler edinilir.