Lost. Evet ondan bahsediyorum. Böylesine kaliteli bir dizi gerçekten çok zor bulunur ki zaten şuanda da piyasa da benzer dizileri çıkartmaya çalışıyorlar. Lost'un amacı neydi ? Kişiler kimleri temsil ediyordu ? Sırları nelerdi ? Ne üzerine kurulmuştu ? Bunları bilmeden ve öğrenmeden Lost seyredenlerden yorumlar ;
Çok saçma bir dizi gerçekten bir şey anlamadım.
Herkes izliyor zaten nedir bu Lost ?
Lost çok kötü gidiyor..
Şimdi bir de dizi'nin karakterlerine bakalım: Önceliği Jack Shephard'a bakalım.
Jack bir doktor. Fakat çocukluğundan beri babası ile bir çekişme yaşayan, baba özlemi ile büyümüş, her zaman işleri düzelten kişi görevindeki ana kahraman.
Kate Austen : Kate aslında iyi bir insan ama geçmişte üvey babası ile yaşadığı problemlr yüzünden bazı suçlar işliyor ve kaçmak zorunda kalıyor ve bir kanun kaçağı. İnsanların kötülüğünü gerçekten istemeyecek bir kişi.
Michael : Michael'i dizi başladığından beri sevmemiştim zaten. İki yüzlü, kendi doğruları için insanları, grup arkadaşlarını hiçe sayabilecek bir adam. Walt yüzünden bir çok olay olmuştu hatırlarsanız. Peki Michael sonra ne oluyor ? Biliyorsunuz 6.sezonun sonunda Michael'i anlıyoruz.
Adada dizi'nin başından beri fısıltılar dolaşıyor. Nedir bu fısıltılar. İşte onlar Michael gibiler. Adaya sıkışmış ve çıkamamış insanlar.
John Lock : Galiba John Lock için söylenecek en güzel cümle :
DON'T TELL ME WHAT I CAN'T DO
John inançlı bir adam ve babası'nın onu kandırması ile hayatı altüst oluyor. Babası John'u kullanıyor ve sonrada çekip gidiyor. John'un hayatını mahvediyor. Daha sonra da John babası ile kavga ederken binanın üst katından düşüyor ve sakat kalıyor. Ama o anda Jacop geliyor.
John Lock biraz tanıdık geliyor mu ? Eski bir filozof. Ve her zaman bir şeyin bir sesebi olduğunu söyleyip durur filmde. Sanırsam filmin asıl amacı da buydu. Film diyorum her bölümü bir film gibi çekilen esrarengiz sırlarla dolu bir ada'dan bahsediyoruz. Daha sonra olan olayları tekrar tekrar düşündüğünzde aslında adada olan tüm olayların bir nedeni bir sonucu olduğunu düşünoüyorum. Tesadüfi bir durum söz konusu değil. Gerçekten de John Lock, Kate, Jack, Sawyer, Michael ve diğerleri bir amaç için buradalar. Bir sebebi vardı. İşte burada olaya ;
Dharma Girişimi dahil oluyor. Dharma girişimi Lost'tan sonra kısa filmlerinde de anlaşılabileceği gibi aslında insanlar üzerinde psikolojik testler yapan bilim adamlarından oluşan bir girişim. fakat sonradan anlıyoruz ki bu insanların hepsi buraya bilerek getirilmiş. Charles Widmore onların düştüğü ada'nın çok daha uzağına yapay bir Oceanic 815 kazası oluşturdu. Onlar da ölmüş bulundular. Aslında onları büyük bir macera bekliyordu.
Nereden çıktı bu şimdi demeyin? Hikayenin başlangıcı , Locke’un ve Eko’nun anlattığı hikayeler ve nihayetindeki dizideki karakterlerin isimleri.Garip ama enteresan dizideki bazı karakterler gerçek hayatta bir filozofla (felsefe adamı ile) adaş. Diğer yazımda sizlere karakterler ve onların aslında kimler olduklarınıi neden o isimleri aldıklarını. amaçlarını, kaderlerini anlatacağım. Her birinin kendine ait bir hikayesi var. Her birinin kendine ait bir geçmişi var . John Lock'tan başlayarak, Boone, Charles Widmore ve diğerleri..
Kaynak : http://www.sosyofikir.com/2012/04/lost-ve-gizemi-1bolum.html#more
Daha fazlası gelecek, izlemeye devam edin hocam