Gayet normal. Yani oturupta Son, Feriha vb. 50 yıldır aynı tarz dizileri seyretmektense farklı yapımları olan kanallara yöneliyor tabii ki gençlik. Ve burada da %100 Türk dizi endüstrisi'nin bir sorunu var. Yani geçen atv'de bakıyorum bir baktım Flashforward'ı yayınlıyor. Tamam yayınla yayınla da kendin niye böyle gizemli diziler yapamıyorsun. İşte burada yabancı diziler ön plana çıkıyor ? Mesela The Vampire Diaries izleyicileri ekrana kilitlemekte vampirleri, kurt adamları ve cadıları kullanıyor ki bu Türkiye'de yapılsa her gün dizi ile dalga geçerler gençlerin beyinleri yıkanıyor gibi. The Walking Dead farklı bir kategoride izleyicisi'nin karşısında dünya'daki bir virüs yüzünden galiba Rick ailesi ve onun arkadaşlarının zombilerden yani filmin deyişiyle aylaklardan kurtulmalarını anlatan bir dizi serisi. Zaten bu dizi serisi bildiğim kadarı ile Robert Kirkman tarafindan yazilmakta olup, ilk 6 sayısı Tony Moore sonraki sayılar ise Charlie Adlard tarafindan çizilmektedir. Yani diyeceğim bu gençlik bu dizileri seyreder hocam neden mi ?

Türk Dizileri
Duygu Sömürüsü
Duygusallık
Aşk
İhtiras
vb.



Yabancı Diziler öyle değil onlar farklı özellikleri ile karşımıza çıkıyorlar.
Daha bir çok özellikle karşımıza çıkıyorlar bu yüzden Kuzey Güney iyi bir dizi gibi görünürken şimdi reklam arttırmak vb şeyler için diziyi başa sarıyorlar bir daha birdaha aynı tarz şeyler oluyor.. İşte bu yüzden ben Türk yapımı çok iyi filmler gördüm ki Çağan Irmak bunların başında gelen yönetmenlerdendir. (Bkz. Babam Ve Oğlum, Ulak..) Ama Türk yapımı iyi dizi olmuyor ki bir ara Aşk-ı Memnu vardı o biraz daha iyiydi ama neden mesela bir korku dizisi ve ya gizem dizisi yapılmıyor ?



Dizilerin 2 saate yakın olması da ayrı bir sorun oyuncu, izleyici artık resmen arkadaş oluyorlar bu kadar çok zaman ve televizyonların reklamları o kadar çok zaman alıyor ki tahmin edemezsiniz. Siz bir dizi seyrederken kimbilir kaç dakika reklam seyrediyorsunuz..
Yabancı dizilerde öyle mi ?
Lost, Fringe bunlar da 2 saatlik mi yayın yapıyorlar yoksa 45 dakika özgün ve kaliteli bir yapım mı sergiliyorlar..

Hayır 45 dakika dizi vardır dizi biter reklam öyle başlar kalite budur..

Kaynak : http://www.sosyofikir.com/2012/03/turk-gencligi-ve-yabanc-dizi-tutkusu.html