Benim Türk dizilerini izlemem için şunların olması lazım.

[*]Türk dizilerinin süreleri, yabancı dizilerin süreleriyle aynı olduğunda,
    [*]Türk dizilerindeki kalitenin, yabancı dizilerinkiyle aynı olduğunda,
    [*]Türk dizilerdeki silahlı çatışma sahnelerinde, kurşunlar bir arabaya çarptığında üzerinde delik oluştuğunda veya patlayıp havaya uçtuğunda ve iyi adamların da yaralanma sahneleri arttığında. (Türk dizilerinde kötü adamlar her zaman kötü nişancıdır. İyi adamların 1 sezondaki vurulma sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ölümsüz gibiler mübarek.)
    [*]Türk dizilerindeki bir çok dizi birbirine hikaye olarak benzemediğinde, yaratıcı ve farklı hikayeler çıktığında, (ayrıca yabancı dizilerden esinlenerek dizi yapılmadığında)
    [*]Bir Türk dizisini ve tekrarını bin defa oynatmadıklarında,
    [*]Adam gibi kaliteli dizi müzikleri yapıldığında,

İlk aklıma gelen maddeler bunlar. Bu maddelerin hepsi bir dizide olduğunda o diziyi seyrederim. Bunun olmayacağını bildiğim için Türk dizilerini izlemeye zaman ayırmanın manası yok. Şu anda Türk dizisi olarak bir tek Arka Sıradakileri izliyorum. Onu da izlememin neden ilk başladığından beri izlediğim için. Gerçi o dizinin de içine ettiler. Yazacak bir şey bulamadıkları için dizidekilerin başına sürekli belalar geliyor. İşin kolayına kaçıyorlar yani. Zaten yavaş ve eski sahnelerin gösterildiği yerleri hızlı geçip en önemli yerlerine bakıyorum, o kadar. Türk dizileri beni televizyondan soğuttu resmen. Reklam sürelerinden bahsetmiyorum bile...