Yılbaşından sonra Türkiye genelinde yeni kimlik kartlarının dağıtılmasına başlanacak. Peki çipli kimlik kartlarını almaya ne kadar ücret gerekiyor ve başvuruya hangi belgeler lazım?

Birkaç ay önceden bazı küçük şehirlerde dağıtılmaya başlanan yeni kimlik kartlarının dağıtımı Türkiye genelinde 2017’den itibaren başlayacak. Yeni kimlik kartların dağıtımıyla ilgili merak edilenler de açıklandı.

Anadolu Ajansı’na göre tüm vatandaşlar, eski kimliklerin yenisiyle değiştirilmesi için 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle başvuruda bulunabilecek. Bu değişimi yapabilmek için sadece 15 liralık değişim ücreti ödenmesi gerekiyor.

Kimlik kartlarını değiştirmek isteyenlerin değişim yapmak için randevu almaları gerekiyor. Eski kimlikleri yenisi ile değiştirmek isteyen kişiler, ocak ayından itibaren Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sitesinden veya telefondan 199’u tuşlayarak kimlik değişimi için sıra alabilecek.

Kimlik kartlarını yenisiyle değiştirmek isteyen kişiler randevu alıp başvuruya giderken biyometrik fotoğraf, üzerinde kimliğini yenileyecek kişinin fotoğrafının bulunduğu herhangi bir resmi belge (eski kimlik, ehliyet vb.) ve 15TL değişim ücretine ihtiyaç duyacak.

DİĞER TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ