PHPacemisi Üstad bilgilendirme için teşekkür ederim.
Şuan zaten Limited olarak hizmet vermekteyiz. Bende aslında dediğiniz gibi ilk önce muhasebecimiz ile görüştüm fakat tam manasıyla emin olamamakla birlikte başvurmamız/uygulamamız gereken bazı prosedürlerin olacağını düşündük ama gözden kaçırmamak adına burada bir danışmak istedim.
Ardından kendi araştırmamız tabi ki devam etti. Mevzuat konusunda şöyle bir bilgiye ulaştık. İnternet üzerinden yapılan perakende ya da toptan satışa doğrudan aracılık ederek, paranın ortak bir havuzda bekletilmesi durumunda, devletin gözünde bir bankadan farkınız olmadığını açıkça söyleyebilirim. Denetim ve hassasiyet o derecede ciddileşiyor.
Prosedürler ve mevzuat o kadar karma karışık ki bu konuda işin içinde para döndüğü için ve insanların parasını güvende tutacağınızı iddaa ettiğiniz için devlet size "sen kimsin kardeş?" edasıyla yaklaşıyor.
O nedenle bu konu açılmışken buradan mağaza sistemi uygulamak isteyen arkadaşlar için önerebileceğim şeyler ise şu şekilde. Muhasebeciniz ile iletişime geçin, birlikte vergi denetmelerinden birisine ulaşın ve konuyu detaylıca anlatın. Yapmanız gerekenler ile ilgili net bilgiye rahatca ulaşabilirsiniz. Bu arada size firmanıza özel bir denetmen atanacağını ve "en ufak bir açığınızı görürsem yakarım hahaha" diyerek espri yaptığını sanan ama aslında sizi stresten strese koşturan bir adamın varlığına da alışmanız gerekebilir.
Saygılar.