Soruya kimse yanıt vermemiş. Domaininiz jenerik değil.
Çekim eki alan kelimeler (istisnalar hariç) jenerik domain olamaz. Kelime kökü veya yapım eki almış kelimeler jenerik kategorisine girebilir.
Örnek verelim:
goz.com (Jenerik)
Gozluk.com (Jenerik) Göz-lük (yapım eki var yeni kelime türemiş)
Gozlukler.com (Jenerik Değil) Çekim eki almış.
urfa.com (Jenerik)
urfakebap.com (Jenerik) Yemeğe özel ad olduğu için
urfayemek.com (Jenerik Değil)
urfahaber.com (Jenerik Değil) Jenerik kelimeden sonra haber, posta, ayakkabı, avm, bilgisayar vb. hangi kelimeyi yanına koyarsanız koyun eğer kebap kelimesi gibi özel ad oluşturmuyorsa jenerik olamaz.
urfa-kebap.com (Jenerik Değil) Jenerik domainlerde özel karakter veya sayı olmaz.
Yemek.com (Jenerik)
Yemeksepeti.com (Jenerik Değil) Yemek sepeti diye bir araç gereç yoktur ve özel ad değildir. Ayrıca ikinci kelimede çekim var.
memur.com (Jenerik)
memurlar.com (Jenerik Değil) -ler çekim almış.
Başlıkta domain hakkında fikir sormuşsunuz. Örneğin tamindir ve gezginler jenerik domaine sahip değiller. Önemli olan domainin akılda kalıcı olması ve site içeriğidir. Kısacası jenerik değil sitenin marka olabilmesi önemlidir. O sektöre hiçbir domainle girmem. Ben olsam o site yerine başka bir sektör için zaman harcardım. Hevesinizi kırmak istemem ancak o siteden olmaz.
İyi çalışmalar.
Çekim eki alan kelimeler (istisnalar hariç) jenerik domain olamaz. Kelime kökü veya yapım eki almış kelimeler jenerik kategorisine girebilir.
Örnek verelim:
goz.com (Jenerik)
Gozluk.com (Jenerik) Göz-lük (yapım eki var yeni kelime türemiş)
Gozlukler.com (Jenerik Değil) Çekim eki almış.
urfa.com (Jenerik)
urfakebap.com (Jenerik) Yemeğe özel ad olduğu için
urfayemek.com (Jenerik Değil)
urfahaber.com (Jenerik Değil) Jenerik kelimeden sonra haber, posta, ayakkabı, avm, bilgisayar vb. hangi kelimeyi yanına koyarsanız koyun eğer kebap kelimesi gibi özel ad oluşturmuyorsa jenerik olamaz.
urfa-kebap.com (Jenerik Değil) Jenerik domainlerde özel karakter veya sayı olmaz.
Yemek.com (Jenerik)
Yemeksepeti.com (Jenerik Değil) Yemek sepeti diye bir araç gereç yoktur ve özel ad değildir. Ayrıca ikinci kelimede çekim var.
memur.com (Jenerik)
memurlar.com (Jenerik Değil) -ler çekim almış.
Başlıkta domain hakkında fikir sormuşsunuz. Örneğin tamindir ve gezginler jenerik domaine sahip değiller. Önemli olan domainin akılda kalıcı olması ve site içeriğidir. Kısacası jenerik değil sitenin marka olabilmesi önemlidir. O sektöre hiçbir domainle girmem. Ben olsam o site yerine başka bir sektör için zaman harcardım. Hevesinizi kırmak istemem ancak o siteden olmaz.
İyi çalışmalar.
bilgisayarda, telefonlarda indirilenler sekmesi/uygulaması var. akılda kalıcılık bakımından bu şekilde iyi değil mi? dediklerinizde haklısınız ama bu istisna gibi