Düşündüğümü yazdım:D ;Aşağıdaki resimde üye hesap bilgilerini değiştirmek istediğinde kayıt esnasında seçmiş olduğu kategorileri seçtiremiyorum değişiklik esnasında tekrar kategorilerini seçmesi gerekiyor value nasıl atayabalirim,Toplu kategori seçimi yapılıyor,
Olmasını istediğim;Kategorileri önceden seçmiş olduklarını seçili durumda göstertme,
ekstra bilgi;ID olarak aralarında virgül ile kaydediliyor,ID durumuna göre Kategoriadı tekrar çekilip gösteriliyor,
kategori tablosu--> Kategoriadi,kategoriid
Üye tablosu--> kadı,şifre,seckategoriid
her optiona id tanımlatıp js ile selected vericeksin yada phpyle nasıl yazdırıosan yazdırdığın dbde kayıtlıysa select verirsen olur :) yapabiliosan tabi
her optiona id tanımlatıp js ile selected vericeksin yada phpyle nasıl yazdırıosan yazdırdığın dbde kayıtlıysa select verirsen olur :) yapabiliosan tabi
bu şekilde birşey denedim yapamadım js ile selected nasıl atabilirim,biraz daha açabilir misin aslında yaygın olarak kullanılabilecek bişreydir diye tahmin ediyordum internet te araştırmalarımda sonuç çıkaramadım tam anlamıyla arata mıyorum sanırım
internette php ve js ile ilgili tüm bilgiler var nasıl yapıcagını bulmak sana kalmıs örnek verim $sql = burada kullanıcının önceden sectigi kategorileri çekin
internette php ve js ile ilgili tüm bilgiler var nasıl yapıcagını bulmak sana kalmıs
örnek verim
$sql = burada kullanıcının önceden sectigi kategorileri çekin
dediğin mantıkla yaptım
$sql='1' yazdığımda sectirdim bide şöyle bir şey var virgül ile kayıtlı
önce biraz test edin lütfen su sekilde bi test dosyası yaparsanız calıstıgını görürsünüz $sql="1,2,3,4"; $sqlArray = explode(',',$sql); echo in_array(1,$sqlArray) ? 'selected':'';
önce biraz test edin lütfen
su sekilde bi test dosyası yaparsanız calıstıgını görürsünüz
$sql="1,2,3,4";
$sqlArray = explode(',',$sql);
echo in_array(1,$sqlArray) ? 'selected':'';
?>
büyük bir ihtimal sizin dediğiniz mantıklada çalışacaktır ben aşağıdaki gibi sorgulama ile yaptım mantığını anlamadan yapınca işşin içinden çıkamadım teşekkürler yardımlarınız için,
$sql='1,2,3,4'; // veya databaseden çekilebilir
$sqlArray = explode(',',$sql);