100 kelimelik makale taban fiyatı 1,25 lira olmalı. Editörlük hizmetlerinde 100 kelimelik makale ücretleri minimum 1,5 lira olmalı. Zira editörlükte boldlama, anahtar kelime girimi, düzenli saat aralıkları ile haber paylaşımı ve güncel haber takibi mevcut.

Ayrıca spinleme ve kopyala yapıştır yapan yazarların tespit edilerek piyasadan temizlenmesi gerekiyor. 100 kelimesi 80- 90 kuruşa yahut 1 liraya yazanların nasıl bir emek karşılığında bu işi yaptıklarını merak ediyorum. Şahsen ben 10 parmak klavye kullanıp, genel kültür seviyesi minimum 10 üzerinden 7 olan biri olarak 250 kelimelik bir makaleyi yarım saatten önce bitiremiyorum. İnsan emeğinin yarım saatlik karşılığı 250 kelime= 2,5 lira mıdır?

Geçen gün anneme temizliğe gelen abla saati 15 liradan parasını alıp gitti. Asla kendisini küçümsemek anlamında söylemiyorum; emeğiyle, alnının teriyle parasını "hak ederek" kazanıyor. Benim emeğimde saatte 5 liradan fazla olmasın mı? Saatte 5 lira -üstelik hiçbir sosyal güvence olmadan- hak mıdır?

Öldüm parasına iş yaptırmaya çalışmak orta ve uzun vadede kimseye kazandırmaz. Kimse ucuz alacak kadar zengin değildir.