O zaman hadi bakalım başlayalım:)



Burası değerli bir webmaterler topluluğu forumu biz bize yardımcı olmadıktan sonra, işimiz düştüğünde konu açarsak ve işimize gelmeyen yazıları sadece hızlıca okuyup geçtikten sonra hiç kimse bir yere varamaz.


Normalde buzzy scripti kullanıyorum. Gayet başarılı bir script oldu son güncellemesiyle. Ve dahası yapacağınız web sitesi için uygun olan özel ek özelliklerden sonra gerçekten harika bir görünüme ve yapıya sahip oluyor.

Fakat ben bu scriptimi, kendimi web sektöründe çok ilerleyecek veya sürekli uğraşabilecek biri olarak görmediğimden dolayı satıyorum. İlanı BURADA mevcut.

Alan adımı boşta bırakmamak ve arada sırada da olsa bir şeyler paylaşmak için açık tutacağım sitemi. Daha çok makale satın alırım zaten çünkü seviyorum web sitesi ile ilgilenmeyi. Ben çok titiz işler yaptırdım bu güne dek ve buzzy scriptine bile en son 1250-1500TL masraf ettim eklettiğim özelliklerle.

Şimdi ben wordpress kullanayım diyorum. Birkaç tema var kafamda siteme uygun gidebilecek. Fakat korkuyorum, evet net korkuyorum. Sonuçta web sitem online kalacak ve iki gün sonra belki wordpress gümleyecek ve moralim bozulacak. Çünkü online kaldığı sürece ben sitem için makale alacağım, geliştirilmesi için uğraşacağım...
Herkes bilir yok yavaşlama sorunu, yok beyaz ekran geldi girilmiyor vs. sorunları vb. bu güne kadar binlerce konu vardır wordpress için olumsuz yönde. Fakat kolaylığı nedeniyle ve özellikle bir şey istediğimde eklenti satın alıp kurabildiğim için, yani web yazılımdan anlamayan biri için ideal olduğundan dolayı wordpress düşünüyorum. Ancak dediğim gibi korkutuyor beni...

Ne diyorsunuz bu konuda? Tamam büyük siteler var vs. deniyor wordpress kullanan ama ben görmedim. Bir ara görmüştüm bir webmaster sitesi tarzı büyük bir sitenin kullandığını o kadar. Bunun dışında birkaç büyük haber sitesi + büyük şirketlerin (yalnızca blog kısımları) için gördüm. Premium bir tema almadan ve satacağım buzzy geliştirmelerini sitemden silmeden önce sizlere danışmak istedim.


Not: Script ile devam et diyebilecek arkadaşlar için şimdiden söyliyeyim ki ben web yazılım vs. bilmiyorum. Bu nedenle script biraz daha profesyonele kaçıyor bir web sitesi için. Fakat wordpress istediğimiz bir değişikliği barındıran bir eklenti satın alınarak ihtiyacı karşılayabiliyor ve uygulaması kolay olduğu için düşünüyorum. Daha önce kullandım ama bir süre sonra tiksinip çok uzun süredir hiç kullanmadım wordpress.

Duyarlı davranıp cevap yazacak olanlara şimdiden teşekkür ederim.