Konuda kendi ilgi alanım olan grafik&tasarım sektörüne ait gönderilmiş tüm mesajları inceledim.
Mesaj içeriği yoğun olarak 50TL'yi işaret etse de 15TL gibi rakamları dile getiren arkadaşlarımız da var.
Logo Tasarımı konusunu 2 alt alanda değerlendirmek gerekirse pixel grafik üzerine gelen isteklerde var, vektörel olsun diyenlerde.. Bu sebeple;
Vektörel Logo Tasarımı: 50TL
PSD Logo Tasarımı: 35TL
Diğer grafik işlerine göz atmamız gerekirse;
- Afiş/Poster tarzı çalışmalar içinde ortalama olarak 50-75TL aralığı olmalıdır görüşündeyim.
- Sosyal Medya Paketleri'nde ise ortalama olarak 25-35TL aralığının ideal olduğunu düşünüyorum.
- Kartvizit Tasarımlarında 50TL
Aslına bakılırsa hepsi için bu fiyatlar bile düşük ama...
Hocam bir logonun fiyatı bir posterin fiyatından neden daha yüksek olsun? Logo süreklidir poster geçici çalışma; logoda daha az uğraş ama daha fazla fikir gerekir. Ben fikri emek'i belirleyici olarak görenlerdenim şahsen.. yine de şunu söylemeliyim ki, sanırım bizi dikkate alacaklarını sanarak hata yapıyoruz.. Mesaj içeriği yoğun olarak 50TL'yi işaret etse de 15TL gibi rakamları dile getiren arkadaşlarımız da var.
Logo Tasarımı konusunu 2 alt alanda değerlendirmek gerekirse pixel grafik üzerine gelen isteklerde var, vektörel olsun diyenlerde.. Bu sebeple;
Vektörel Logo Tasarımı: 50TL
PSD Logo Tasarımı: 35TL
Diğer grafik işlerine göz atmamız gerekirse;
- Afiş/Poster tarzı çalışmalar içinde ortalama olarak 50-75TL aralığı olmalıdır görüşündeyim.
- Sosyal Medya Paketleri'nde ise ortalama olarak 25-35TL aralığının ideal olduğunu düşünüyorum.
- Kartvizit Tasarımlarında 50TL
Aslına bakılırsa hepsi için bu fiyatlar bile düşük ama...