Bionluk, Sadeceon ve şimdide Hepsi on

Freelancer sitelerindeki şu on mantığını bi türlü kavrayamadım.

Eğer isim konusunda bir örnek arıyorsanız bu onluk siteler değil, freelancer gibi global bir site olmalıydı.

İncelemeye geçersek;

Öncelikle Logodaki font, renkler vs. tamamen sadeceon..

Öncelikle değişime logodan başlayın..

İkinci olarak bilinirlik.

Şimdilik diğer sitelerden tek artınız komisyon oranınız. Fakat bu yinede sizi tercih edilebilir yapmaz.

Ben ses sanatçısıyım diyelim, 50 tl den seslendirme yapıyorum. Size %5 komisyon verirsem 2.5 TL kesinti olacak. Diğer sitelerdeki komisyon oranını bilmiyorum ama %15 diyelim. Bu durumda 5 tl farkla 7.5 tl kesinti olacak. (10 TL gibi hizmetlerde bu fark çok daha düşük olacaktır.)

Fakat ben 50 liralık iş yapıyorsam 5 lirayı dert etmem . Sizden 1 müşteri alacaksam diğer sitelerden potansiyelinden dolayı 5 müşteri alacağım zaten.

Bu satıcılar açısından. Birde müşteriler açısından değerlendirelim.

Kocaman bir hiç Yani sadeceon, bionluk veya diğer servislerden alacağım hizmeti sizden almam için hiçbir neden yok.

Bunuda şöyle aşabilirsiniz;

Reklam
Reklam
Reklam

Reklam 1 kalem değil 3 kalem ! Yüksek maliyetlere neden olacaktır ki bunu aşsanız bile Türkiyeninyeni bir freelancer servisine ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.

Bu projeye yapacağınız harcama ve emekleri farklı bir sektörde yine komisyon mantığıyla yaparsanız çok daha fazla kazanabilirsiniz.

Yazdıklarım pek iç açıcı olmadı sanırım.

İnşAllah bu zorlu sektörde başarılı olursunuz.