Arkadaşlar merhaba,
Bu başlığı kendi durumumla ilgili açıyorum ama aslında bu konu genel bir konu. Bu başlıktaki fikirlerin de bu ikilemdeki herkes için yararlı olacağını sanıyorum.
Soru şu: Bir miktar para biriktirdim diyelim. Farz edin ki bugünün parasıyla 100 bin TL. Bu parayla İstanbul'da olmasa da İstanbul'dan başka bir şehirde iyi kötü bir ev alınabilir ve kiraya verilebilir. Muhtemelen 500-1000 arası da bir kira getirir. Bunda risk nispeten daha azdır hatta yoktur.
İkinci bir opsiyon, kazançlı bir site alınabilir. 100 bin TL'ye alınan bir site en azından 3-5 bin TL kazandırır.
Riskler:
-Siteyi ben büyütmediğim için yönetmekte zorlanabilirim ve iyi yönetemeyebilirim.
-Siteyi iyi yönetemediğimden hit ve kullanıcı kaybedebilirim
-Sitenin kazancı belirtildiği gibi olmayabilir, masrafı çok olabilir
-Elimdeki parayı kaybedebilirim
Bir diğer opsiyon sıfırdan site kurum, azar azar bu siteye harcayarak geliştirmek
Riskler
-Site tutmayabilir
-Site iyi kazandırmayabilir
-Elimdeki parayı kaybedebilirim
Bu konuda görüşleriniz nelerdir. Yatırımcılık açısından sizce doğru karar nedir? Satın alma ise hangi alanlar en az risklidir?
Not: Arkadaşlar şu an 100 bin liram falan yok, özelden şöyle bir sitem var vs. diye yazacaklar boşa yazmasın lütfen. Geleceğe dönük bir fikir alış verişi için açtım bu başlığı. Teşekkürler.