portal adlı üyeden alıntı

Öncelikle geçmiş olsun hocam. Eğer sen birşeyle uğraşıyorsan onun karşılığı olan parayı istemek en doğal hakkın. Ben parasal işlemlerde önce parayı alırım işleme sonra başlarım eğer müşteriye uygun değilse o onun bileceği iştir. Size de babanızın oğlu olsa dahi biçtiğiniz ücreti almadan kimsenin işine başlamamanızı tavsiye ederim

hocam öncelikle sağolun. aslında ben de freelance olarak yaptığım işlerde mutlaka ödeme almadan başlamıyorum ancak çok sevdiğim bir büyüğüm hiç beklemediğim bir zamanda arayıp yardım istediğinden para mevzusunu açmakta biraz çekindim. ama yapmamak lazım dediğiniz gibi..

eminezaman adlı üyeden alıntı

Telefon kayıtları olsa dahi "özel hayatın gizliliğini ihlal" gibi absürt bir gerekçeyle kabul edilmiyor maalesef haklısınız. Lakin skype, watsapp gibi uygulamaların "sizin isteğiniz haricinde" kendileri kayıt yaptığı için; bence delil kabul edilir. Zira bu programlar sizin özel çabanızla "arşivleme" yapmıyor bildiğiniz üzere.

Bu noktada en önemli konu arkadaşınızın ve babasının şahitliği. 2 şahidin sizi haklı çıkaracak şekilde ifade vermesi durumunda; işi yaparken yardım aldığınız diğer arkadaşınızın ikrarı ve hesap dökümünüzle aldığınız meblağın şahitlerin ifadeleriyle örtüşmesi sonucunda ben davayı kazanacağınıza eminim açıkçası. Başından çeşitli davalar geçmiş biri olarak diyim :) Lakin bunların kişisel görüşlerim olduğunu da unutmayın.

bu konuyla ilgili avukat bir kaç arkadaşa danışacağım emine hanım aslında haklısınız. arkadaşım ve babası konuyla ilgili arkamda duracaklardır. ek olarak, kurumsal kimliği teslim edip ödemesinin 500 lirasını aldım yine, ama bir de tamamen hazırlanıp bitirilip teslim aşamasında iptal edilen bir de web sitesi projesi var, o da yalan oldu yani.

1600 TL kurumsal kimlik + 1300 lira ( yanlış hatırlıyor olabilirim bakmam lazım ama bu civardaydı ) web sitesi için fiyatlandırılmıştı normalde.

ek olarak, yine aynı arkadaşımın çalıştığı şirketle de 5 bin liralık iş yine aynı durumdan sıkıntı yaşattı bana. yakında onun konusunu da açacağım. insanlar çok "bencil" ve "umursamaz" lar.

aynı hatalara kimsenin düşmemesi dileği ile.