-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** O**
-
-
-
Ticaret
3, (%67)
Merhabalar bir gönderiye ait bir veya birden fazla resmin adresini veritabanına kayıt etmek için tek satır kullanabilir miyim ve onu çağırıp ayırabilir miyim?
Örnek olarak
post_id=5
images=a.png,b.jpg
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
bunu yapabilirsin. sonrada çağırırken explode(,$değişken); şeklinde parçalayabilirsin ama NEDEN?
ayrı bir tablo açarak örnekğin ürün tablosuna eklenen ürünlerin resimleri urunresimleri tablosuna ürün_id ile ekletmen daha mantıklı değil mi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
ne alakası var, pratiklik açısından denediğin çok zor bir yöntem zaten. hem allah aşkına şu hız açısından laflarına acayip kıl oluyorum. script üreten ben dahil çoğumuz en fazla taş çatlasın bin kişinin girdiği scriptler yazıyoruz. en dangıl dungul şeklidne kod yazsak bile mysql de bu kapasitede hız ile ilgili farkedilecek hiç bir şey olmaz
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
bilişim ve e-ticaret uzmanı
-
-
Ad Soyad
E** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu arada sana katılıyorum günde 10.000 kullanıcı için en dandik halde bile yazsak iş görecektir kodlarımız.. Tek dert güvenlik olmadı bencede..
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
PHP Yazılım
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Virgül ile kayıt etmek eziyet ve hantallık. Yukarıda ki arkadaşın da dediği gibi ürün_resimler adı altında tablo oluşturup kaydetmek daha mantıklı ve pratik..
Mysql hız konusuna fazla takılmayın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
bilişim ve e-ticaret uzmanı
-
-
Ad Soyad
E** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hıza takılmıyorum zaten :D 2000 tane ürün var 10.000 de resim olsun mysql 10.000 tabloyuda okuyamıyorsa artık...
olayı anlayamamıştım ama şimdi oldu.
Resimlerin isimlerini farklı bir tablo üzerinde ürünün id si ile ilişkili olarak tutup, ürün id sinden okuyup tablodan gerekli resimleri okumaktan bahsediyormuş.
valla virgülden daha kolay okuma da da sorun olmaz.. Bundan sonra bunu kullanacağım..
3 kişi bu mesajı beğendi.