Benim arkadaşım da girmiş bu işe. Sürekli bana gel al diyor. Şöyle birşey var. 2 alt üyenden sonra kazanamıyorsun. Yani üye yaptığın adamlar da 2şer tane üye getirirse kazanıyorsun. O yüzden akrabamı üye yapayım, amcam girsin, ninemi sokayım olayı işlemiyor ;)

Mesela 2 tane üye yaptınız komisyon aldınız. 2 üyeden 15$ komisyon hesaba yatıyor. Bu komisyonların yarısı sistemde diğer yarısı sende kalıyor. Altın 2yi geçerse para düşüyor. Diyelimki ilk 2 altından biri kendine başka üyeler buldu ama diğeri bulamadı. O zaman sana tek elden para geliyor. O yüzden üye yaptığın adamlar da senin gibi üye toplayabilecek adam olmalı ki sana para gelsin.

50$ yatırdın üye oldun. 2 üye yaptın 15$ kazandın (7.5$ kasada). Alt üyelerinden her biri 2şer üye yaptı altında toplam 2 (2+2) üye oldu. Bu durumda kazancın 27$ ( 13.5$ kasada - 13.5$ satın almaya ayrılan para). 2. seviye altlar da 2şer tane üye bulunca toplam kazancın 39$. 3. seviye altlar da 2şer tane üye bulunca toplam kazancın 51$ ( 25$ kasanda ve halen paket alacak paran yok ve kendini daha amorti edemedi). Eğer bu üye zincirinden 1 kişi bile kendine alt üye bulamazsa kazancın duruyor ve bu alt üyelerin nasıl insanlar olduğunu ( üye bulup bulamayacaklarını ) bilemiyorsun.

Sisteme toplam 31 üye getirdiğinde ( sen ve tüm altlar ) paranı amorti ediyorsun ve yanında 1 paket alacak paran daha kalıyor. Yani 50$ nakit kazanman için sisteme 15.500$ kazandırman gerekiyor. Tüm üyelerin komisyon kazançlarını çıkarınca 50$ için sisteme 11.700$ kazandırman gerekiyor.

Ben bunu arkadaş söylediğinde ona da hesaplamıştım. Dolandırılma bırak bu saçmalığı demiştim ama gitmiş 700$ para yatırmış daha çok kazanacağım diye. Sonuç olarak aylardır parasını amorti etmeyi bekliyor. Altları üye toplamayı bırakmış ( adam bulamamışlar) ve o yüzden bizimki de gidip kendi altlarına kendisi ref olmuş. Bakalım daha para çekmeye çalışmadı sistemden ama kazanacağını hiç sanmıyorum. Basit bir matematik hesabıyla ne kadar dolandırılabileceğini anlayabiliyorsun zaten.