lostyazilim

Boş Boş Laptop başındayım. Ne Yapabilirim?

40 Mesajlar 6.004 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

macerak48 macerak48 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Yazılım Müh.
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 91
  • Beğeniler 16 / 21
  • Ticaret 1, (%100)

TazZ adlı üyeden alıntı

Sana yazdıklarımı okumuyor musun dostum? Sadece kendi sarsa yetişemez başkalarına da sardırtıyorlar. Hadi o dediğin yer iş yapamıyor diyelim arka sokağındaki yer ile anlaşırsın.

Yani gerçekten ihtiyacın varsa, amacın günü kurtarmaksa , gerçekten istiyorsan bunu bulup anlaşman çok zor olmaz. Ben tütüncü olcam öğrenci bi çocuk gelip öğrenciyim harçlığım çıksın diyecek kendim sarmam ona sardırttırım gerekirse.

Bir de spotlara bak onlar da çok yapıyor bu tütün işini..

Benden bu kadar. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Çok sağolun hocam. Çoğu iş yapmıyor bile zaten küçük bir sokak var bütün tütüncüler orada. Her gün içinden geçmek zorunda kalıyorum zaten. Birde çoğunun sahibi gençler. Yani pek işe vereceklerini sanmıyorum hele ki dışarıdan gelen bir öğrenciye.

Yinede çok teşekkür ederim ben araştırayım.
TazZ

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)

TazZ adlı üyeden alıntı

Son zamanlardan sonra daha da çok para vardır. Bir de yıl başında zam gelirse, tütün içmeyen kalmaz..

Çok güzel para var ama arkadaş yapabilirse. Utanmamak lazım, ticaretin ayıbı olmaz. Ben not da sattım, 2. el kitap ve fotokopi de sattım, sınıfta eski elbiselerimi de sattım :) İnsanlar yadırgıyor ama cebine para girince kendine güvenin oluyor. Bi süre sonra zaten borç istenen biri haline geliyorsun işler iyiyse. Kendini ağa gibi hissediyorsun :)
TazZ

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 30.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Yazılım Müh.
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 91
  • Beğeniler 16 / 21
  • Ticaret 1, (%100)

PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Çok güzel para var ama arkadaş yapabilirse. Utanmamak lazım, ticaretin ayıbı olmaz. Ben not da sattım, 2. el kitap ve fotokopi de sattım, sınıfta eski elbiselerimi de sattım :) İnsanlar yadırgıyor ama cebine para girince kendine güvenin oluyor. Bi süre sonra zaten borç istenen biri haline geliyorsun işler iyiyse. Kendini ağa gibi hissediyorsun :)

Öyle tabi hocam fakat not tutmadığım için birde not tutulacak bir dersimiz olmadığı için onu yapamadım maalesef. O ilk benim aklıma gelmişti.

Utanmak değil hocam benimki sadece sürekli laptop üzerinde olduğum için daha kolay olur.

• Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Yani benim diyeceğim internet başında öyle günlük düzenli kazanç getirecek bir iş yok. Bionluk'tan bir hizmet satmaya kalksan müşteri bekleyip duracaksın 10 TL için. Makale yazsan 1.5 TL ile nereye kadar, kafanı ağrıttığına değmez.
En iyisi gerçek işlerle uğraşmak. Kış geldi mesela, hapishane kıyafetleri satabilirsin. Hapisanelerde mahkumlar yelek, hırka vs üretiyorlar çok güzel. Bunlar baya ucuza satılıyor. Hapisanelerin önünde dükkan oluyor. Oradan alıp kolayca satılabiliyor.
Birçok fırsat var ama herşey cesarete ve sosyalliğe bağlı.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 30.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Yazılım Müh.
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 91
  • Beğeniler 16 / 21
  • Ticaret 1, (%100)

Yani benim diyeceğim internet başında öyle günlük düzenli kazanç getirecek bir iş yok. Bionluk'tan bir hizmet satmaya kalksan müşteri bekleyip duracaksın 10 TL için. Makale yazsan 1.5 TL ile nereye kadar, kafanı ağrıttığına değmez.
En iyisi gerçek işlerle uğraşmak. Kış geldi mesela, hapishane kıyafetleri satabilirsin. Hapisanelerde mahkumlar yelek, hırka vs üretiyorlar çok güzel. Bunlar baya ucuza satılıyor. Hapisanelerin önünde dükkan oluyor. Oradan alıp kolayca satılabiliyor.
Birçok fırsat var ama herşey cesarete ve sosyalliğe bağlı.

Hocam onu gidip sordum hapishanede. Fakat nedense bunları öğrencilere satamıyoruz dediler. Nedenini sorduğumda ise cevap alamamıştım. Sanırım bu işe bazıları daha fazla önem veriyor. (!)

• Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Demekki müdür birileriyle anlaşmış toptan. Hapisanelerde dijital uydu montajı bile yapılıyor.

• Üyelik 30.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Yazılım Müh.
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 91
  • Beğeniler 16 / 21
  • Ticaret 1, (%100)

Demekki müdür birileriyle anlaşmış toptan. Hapisanelerde dijital uydu montajı bile yapılıyor.

Büyük ihtimal hocam çünkü yemek , börek , çörek yaptıklarınıda biliyorum onlarıda sordum onada cevap alamadım. Birileri nemalanıyor da neyse.

• Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Nemalanır tabii. Orada devlet müdür. O istediğine satabiliyor, ihale bile açabiliyor. Ama gerçekten süper şeyler üretiliyor
macerak48 PRODUCTION

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 30.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Yazılım Müh.
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 91
  • Beğeniler 16 / 21
  • Ticaret 1, (%100)

Nemalanır tabii. Orada devlet müdür. O istediğine satabiliyor, ihale bile açabiliyor. Ama gerçekten süper şeyler üretiliyor

Evet hocam memlekette kim yaptıysa ellerine sağlık. Üzerinize afiyet bir baklava yapmışlar. Gaziantep'te yemedim böyle baklava. Ama işte gel gelelim halka direkt satılması gerekirken birileri üzerine ekleyip de satıyor.

berkaypasa58 berkaypasa58 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** T**
  • Mesajlar 194
  • Beğeniler 9 / 48
  • Ticaret 3, (%100)
hocam biraz alakasız olucak ama bende yazılım mühendisliği okumak istiyorum internette baktım ama istediğim cevapları alamadım hangi ünide okuyosun nasıl girdin zormu bide dil olarak ingilizce öğrenmek şartmı bitirdikten sonra kazancı hakkında bir bilgin varmı bide fikir olarak eğer ingilizcen iyiyse çevirmenlik yapabilirsin

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al