lostyazilim
tr.link

Günde Maksimum Kaç Sayfa Eklenmeli Siteye

22 Mesajlar 2.276 Okunma
acebozum
tr.link

Cemedo Cemedo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 411
  • Beğeniler 171 / 106
  • Ticaret 2, (%100)

cnrsgr adlı üyeden alıntı

Üstadım, benim de sana tavsiye olarak sunacağım şey şu olacak; İçerik sayını günlük olarak sabitle. 5, 6, 7, şeklinde içerik sayın olsun. Sektörün hangi sektör bilmiyorum ama "güncellik" ve "zamanla değişim" fazla önemli değilse, her gün yazdığın yazıları sürekli olarak bir sonraki güne, sonra ondan sonraki güne zamanla. Bu sayede 3-4 ayda, 6-7 aylık içeriğini hazır etmiş olursun. 2017 Haziran'da okuldan mezun olunca, neredeyse 2018 Haziran'a kadar içeriğin hazır olur. :) Bu zamanlama prensiplerinin de bir zararı var mı, hiç bir bilgim yok ama ben bu şekilde yapmaya özen gösteriyorum

Güncellik ve zamanla değişim önemli değil hocam. Fikir çok güzel geldi ama 5, 6, 7 az geldi bana. Neden 5,6,7 hocam?

elektronikssl
webimgo

cnrsgr cnrsgr Caner Sağır Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)

Cemedo adlı üyeden alıntı

Güncellik ve zamanla değişim önemli değil hocam. Fikir çok güzel geldi ama 5, 6, 7 az geldi bana. Neden 5,6,7 hocam?

10, 13, 16, 19, 21 şeklinde bir asimetrik ardışık sayısı sevdası diyelim. :) Ben genellikle kendi sitelerimde günlük 5 içerik yayınlayıp, zamanlamalarını da bu saatlere iliştiriyorum. Bir sonraki gün de, bir önceki gün yayınlanan 5 içeriği facebook üzerinden bu saatlerde otomatik gönderiye alıyorum. Bu sayede de güncelliği yakaladığımı düşünüyorum :)
Cemedo

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 411
  • Beğeniler 171 / 106
  • Ticaret 2, (%100)

cnrsgr adlı üyeden alıntı

10, 13, 16, 19, 21 şeklinde bir asimetrik ardışık sayısı sevdası diyelim. :) Ben genellikle kendi sitelerimde günlük 5 içerik yayınlayıp, zamanlamalarını da bu saatlere iliştiriyorum. Bir sonraki gün de, bir önceki gün yayınlanan 5 içeriği facebook üzerinden bu saatlerde otomatik gönderiye alıyorum. Bu sayede de güncelliği yakaladığımı düşünüyorum :)

Peki bu 5, 6, 7'yi ben 20, 25, 30 olarak ayarlasam ne dersiniz :) Abartıya mı kaçmış olurum :)

• Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)
5-6 ay siteyi güncel tutup, sonrasında belirsizliğe sürüklemektense; en azından 10-12 civarında yapıp, Haziran sonrasını da düşünmekte fayda görüyorum üstadım :)
Cemedo

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 28.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 411
  • Beğeniler 171 / 106
  • Ticaret 2, (%100)
Ama şöyle bir şeyde var 5-6 ay sonra oluşan geniş index havuzu sayesinde domainin hem otoritesi iyi olacak hemde güzel hit alacağını ümit ediyorum. Eğer güzel hit gelirse sektör insanların yorum yapacağı bir sektör böylelikle gelen yorumlardan site yine güncel kalmış olacağını düşünüyorum. Bu doğru mudur peki :) Benimde sorularım bitmiyor kusura bakmayın ama işte insan bir şeye kafayı takınca tüm soru işaretlerini gidermeden rahat edemiyor :)

• Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)
İşte ben de diyorum ki; yorum da gelse, yeni içerik eklenmeye devam da etse; sitede içeriksel olarak güncelliği sağlamak her zaman daha avantajlı olur. Şöyle düşünün. Haziran ayında girip birisi yorum yaptı. Temmuz ayında aynı kişi tekrar geldi siteye. Baktı ki herşey aynı sırada, aynı yerde; hiç bir yeni içerik yok. Ağustos ayında tekrar geldi, bi baktı halen aynı. Eylül'de tekrar gelir mi?

Bir de Google'ın değişen algoritması, artık yeni içerikleri ön plana çıkartmaya başladı. Yani sitenizdeki güncellik kaybolunca, sıralamanız düşmeye başlayacak. :/
Cemedo

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 411
  • Beğeniler 171 / 106
  • Ticaret 2, (%100)
Hocam Google'ın güncel eklenen konuları daha ön planda tutttuğu varsayımına katılmıyorum doğrusu. Çünkü benim eklediğim aynı konu 12. sırada filan çıkarken başka adamın eklediği aynı konu benden çok daha önce eklediği için olduğu için 1. sırada değişmeden duruyor.

• Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)

Cemedo adlı üyeden alıntı

Hocam Google'ın güncel eklenen konuları daha ön planda tutttuğu varsayımına katılmıyorum doğrusu. Çünkü benim eklediğim aynı konu 12. sırada filan çıkarken başka adamın eklediği aynı konu benden çok daha önce eklediği için olduğu için 1. sırada değişmeden duruyor.

Şimdi burada sadece eklenme tarihi kriteri yok biliyorsun ki. Anahtar kelime uyumu, backlink, konunun güncelliği gibi bir çok durum var. Senden çok daha önce eklenen konular olduğu gibi, senden sonra da aynı konuların yazılacağını göz önünde bulundurursan; güncel kalarak öne çıkmanın mantığını daha iyi kavrayacağını düşünüyorum. :)
Cemedo

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 411
  • Beğeniler 171 / 106
  • Ticaret 2, (%100)
Backlink ve domain otoritesi konusuna kesinlikle katılıyorum hocam :) Kafanızı şişirdim kusura bakmayın ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Yazan herkesin elleri dert görmesin, hayırlı akşamlar :)

• Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)
Estağfurullah ne demek, fikir oluşturmana yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) Hayırlı geceler
Cemedo

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al