Serginho adlı üyeden alıntı

2015 ağustosunda bir VPS aldım kendilerinden, kurulumu tamam deyip,bilgileri yolladılar. Yedeği yüklemeye çalıştığımızda sunucu kasıyordu. Sunucuya bir kaç kez restart attık, şükür o arada yükleyebildik. Sonra sunucu kapanmaya devam ediyordu skype vs yazıyorduk, makineye restart atılıyor, haliyle biraz düzeliyor. Neyse ertesi gün oldu yine sunucu evlere şenlik, skype falan yazdım yine aynı terane. 3'ncü gün baktım sıralamalardan da düşüyorum, dayanamadım hemen eski ns adreslerine yönlendirdim, çok şükür eski sunucudaki yedek duruyordu, siteyi orada aktif etmiştim. Gelelim asıl meseleye, google'da indexleri kontrol ettiğimde yabancı indexler gördüm, tabiri caizse sitem çin istilasına uğramıştı. Meğerse aldığım yeni sunucuya bir script yüklenmişti, o script 3 gün boyunca otomatik olarak binlerce konu açmış(30 bin küsürdü) ve bunları forumlarda, wiki sayfalarında paylaşmıştı. Bir ara acaba rakiplerimden biri mi bunu yaptı diye düşündüm. Ancak insanın düşmanı onu yapar. :) Kurulumu yapan başka bir arkadaş olduğu için belki onun bilgisayarındaki virüsten kaynaklı sorun yaşanmış olabilir diye kimseyi suçlamak istemedim. Yine de o konuda suçlamıyorum. Her ne kadar o arkadaş bilgisayarımda trojan yok dese de ben oradan ftp'ye sızmış olabileceğine ihtimal veriyorum. Fakat yaşadığım sorunu tespit edemediler, yeterince ilgilenmediler, ben de ftp'ye giremediğim için ancak taşıdıktan sonra sorunu fark edebildim. Velhasıl kelam 3 gün boyunca ftp giremediğim bir sunucuya 1 aylık ücret ödedim. Sorun o da değil, 5 ay boyunca o 3 günlük hasarı gidermeye uğraştım. Büyük bir tecrübe oldu benim için. Bu tecrübemi de paylaşmayı borç bildiğim için paylaştım. Kimsenin emeğinin zayi olmaması dileğiyle herkese hayırlı kazançlar.

İşin garip tarafı biz VPS hiç satmadık :) VDS hizmeti olabilir ki hatırlatmakta fayda var sanal sunucu hizmetleri self-managed'dir. Aradan 1.5 yıl geçmiş haliyle hatırlamıyorum sizi ama eğer bir bilgi verseydiniz insiyatif çerçevesinde kesinlikle yardımcı olurduk. İş hayatınızda başarılar, sağlıcakla kalın :)