lostyazilim
tr.link

Grafikerlik Hakkında Fikrinizi Almak İstiyorum

14 Mesajlar 2.417 Okunma
lstbozum
tr.link

cagatay1 cagatay1 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ç** Ç**
  • Mesajlar 3
  • Beğeniler 1 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba Hayırlı Akşamlar.

Grafik tasarım kursu almayı düşünüyorum, bölgemdeki bir kursa gittim ve biraz bilgi alayım dedim.
Kurstan eğitimini alacağım dersler
-Temel teknik resim (süresi 1 gün)
-Autocad (1,5 ay)
-Solidworks (1,5 ay)
-Catia (1,5 ay)
Fiyatı 2400 TL

Ben grafikerlik alanında iş yapmak istiyorum bu kurs benim için faydalı olurmu?
Ben bu kursu alırsam meslek edinebilirmiyim ?
Ramazan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

cwt cwt Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek ...
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 1469
  • Beğeniler 384 / 373
  • Ticaret 20, (%100)
grafik ve reklamcılık alanında çok fazla bir yeteneğiniz yoksa güzel sanatlar grafik mezunu olmadığınız sürece hatırı sayılır bir ajansta çalışamazsınız.
bir firmada, matbaa'da veya fotoğrafçıda asgari ücretle çalışmak istiyorsanız kursa gidebilirsiniz.
cagatay1

kişi bu mesajı beğendi.

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
#####

CyberAdam CyberAdam www.cyberadam.net Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 428
  • Beğeniler 162 / 88
  • Ticaret 0, (%0)
Makina sektöründe işe yarar bir kurs. Solidworks dersimize giren bir hocamız Catia'yı çok övüryordu.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 31.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ç** Ç**
  • Mesajlar 3
  • Beğeniler 1 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
@CyberAdam yani mesleki açıdan bu kursları alsam faydası olur mu

VFD 700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ErenGemici ErenGemici eski nick : Legendejavu Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Grafik Tasarımcı
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 1082
  • Beğeniler 473 / 426
  • Ticaret 59, (%0)
Asıl hedefiniz nedir hocam ? Ne için almak istiyorsunuz bu kursları ? Bir ajansta çalışmak için mi ? Kendi grafik işlerinizi yapmak ve forumlar vs platformlardan bu bilginizi satarak para kazanmak mı ? Bunlar hakkında detaylı bilgi verirseniz yardımcı olabilirim.

• Üyelik 31.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ç** Ç**
  • Mesajlar 3
  • Beğeniler 1 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
@ErenGEMİCİ ajans fabrika tarzı yerlerde çalışmayı hedefliyorum kursları aldıktan sonra ne olur ne olmaz bu konuda bilgi almak istiyorum

VFD 700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

HTF HTF Digital Marketing Kullanıcı
  • Üyelik 16.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad I** S**
  • Mesajlar 358
  • Beğeniler 96 / 87
  • Ticaret 5, (%100)
Hocam bence bu dediginiz programların üstüne düşerseniz youtube'den video izleyerek ogrenebilirsiniz sadece biraz azim gerekiyo

filintaa filintaa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Grafik Tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 69
  • Beğeniler 29 / 25
  • Ticaret 3, (%100)
Bu iş okulda ya da kurs da eğitim alarak grafikerim diye olacak bir iş değil. Kurslarda ve okullarda sadece programların temel yüzeyi gösterili ve gerik kala asıl programın içeriğini sen kendini geliştirirek öğrenirsin. Tasarım konusu ayrı bir konu, temel olarak tasarımı da öğrenebilirsin fakat bu da kendini geliştirmene bağlı. Şunu da unutma asıl tasarımcılık doğuştan gelir. Sen on yıl eğitim alırsın en iyi okullarda ama daha iki yıl sektörde çalışan ve bu işin eğitimini almayan kişi senden daha iyi senden daha üretken olabilir. Bunu yadırgamamanı tavsiye ederim. Unutma her şeyin temelinde kendini geliştirmek var. Grafik ve yazılım sektörü sürekli kendini yenileyen oluşumdur. Buna ayak uydurman lazım. Son olarak eğer bu işi tercih edersen uykusuzluğu, çok çalışmayı, yaptığın iş için müşterinin peşinden koşmayı, kıt görüşlere izah etmeyi ve logoyu bi tık büyütmeyi göze almalısın bence :)

jraujroc jraujroc WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** C**
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 4 / 7
  • Ticaret 0, (%0)

filintaa adlı üyeden alıntı

Bu iş okulda ya da kurs da eğitim alarak grafikerim diye olacak bir iş değil. Kurslarda ve okullarda sadece programların temel yüzeyi gösterili ve gerik kala asıl programın içeriğini sen kendini geliştirirek öğrenirsin. Tasarım konusu ayrı bir konu, temel olarak tasarımı da öğrenebilirsin fakat bu da kendini geliştirmene bağlı. Şunu da unutma asıl tasarımcılık doğuştan gelir. Sen on yıl eğitim alırsın en iyi okullarda ama daha iki yıl sektörde çalışan ve bu işin eğitimini almayan kişi senden daha iyi senden daha üretken olabilir. Bunu yadırgamamanı tavsiye ederim. Unutma her şeyin temelinde kendini geliştirmek var. Grafik ve yazılım sektörü sürekli kendini yenileyen oluşumdur. Buna ayak uydurman lazım. Son olarak eğer bu işi tercih edersen uykusuzluğu, çok çalışmayı, yaptığın iş için müşterinin peşinden koşmayı, kıt görüşlere izah etmeyi ve logoyu bi tık büyütmeyi göze almalısın bence :)

Bu arkadaşın söylediğini asla ciddiye alma. Bu özellikle bilişim sektöründe çalışan ve belli bir yere gelmiş insancıkların benim işim egosu bu aralar tavan yapmış durumda.
Kurs için öğretilen programlar solid autocad catia vs bunlar Endüstri meslek lisesi makine ressamlığı bölümünde öğretilen programlar. Yani bu programlar + 3dmax ve imalat bilgisi olan arkadaşlar makine ressamı olarak imalatçılarda çalışabilir. İş imkanı sınırlı 10 cnc makinesine 1 makine ressamı koyuyorlar. Grafik tasarıma hevesin varsa okul felan asla okuma bir *** öğretmiyorlar. Adobe nin programlarını öğren coreldraw vs bunları öğren. Normal bir matbaa ya girersin. Orada kendini geliştirir daha güzel bir yere girersin.
Tasarım mı ? Tasarım diye bir şey kalmadı artık A harfini küçültüp küçük A (a) yapıp piyasaya sürüyorlar al sana tasarım. Copy+Paste

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al