-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
MErhaba arkadaşlar ben Hukuk Fakültesi 2.Sınıf öğrencisiyim fakat hukuk alanında Avukat vs olursam çok başarılı olabileeğimi sanmıyorum. Şuan internet üzerinden bir miktar gelir kazanıyorum fakat programlama öğrenmek istiyorum. tahmin edebileceğiniz üzerine daha çok oyun sektörü alanında kendimi geliştirmek istiyorum fakat 0dan başlamam lazım. Herhangi bir temelim yok. Zaman dışında birşeyim yok. okulumda devamsızlık olmadığı için 7-24 kendimi geliştirmeye adayabiliyorum.
Öncelikle bir yol haritası çizmek istiyorum ama önce ne yapmalıyım. Hangi programlama dilelrini öğrenmeliyim. Bana yardımcı olabilir, bir yol gösterebilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yaklaşık aynı koşullardayız
Bende html ve css öğrenip biraz php ile ilk temamı yapmıştım ki beynimde kopan fırtına ve siteme gelen ziyaretçilerin 2 yıl içerisinde mobil ziyaretçi sayısının %60 artması sonucu mobil uygulama geliştirmek için java öğrenmeye karar verdim. Java o kadar hoşuma gitti ki yeniden doğsam java öğrenirdim. Ama javayı öğrenmede sınır yok. Sizin gibi araştırmam sonucu java öğrenleye karar verdim. Sizde java ve python öğrenebilirsiniz. Belli bir seviyede insan ingilizceye ihtiyaç duyuyor. Bilgisayar terminolojisinde geçen ingilizce için de kursa gerek olmadığını düşünüyorum. Java gibi bir dili öğrenince diğer dilleride öğrenmeniz çok kolay olur.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
yabancı dilim var o sıkıntı değil ama java konusunda bazı tereddütler,m var. Geniş çaplı bir araştırma yapmadım sağda solda kulaktan dolma gördüğüm caps vs falandan yola çıkarak java bitti falan diye bir fikir yerleşmiş beynime tabi dediğim gibi sağdan soldan görme şeylerle oluşmuş bir önyargı sadece. Ama bilgilendirme için teşekkür ederim bakıcam kesinlikle
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Java evet androide geçişte bazı kırılmalar yaşamış ama uzmanı olmamakla birlikte gördüğüm kadarı ile mesela birçok dilde olduğu gibi if else for wihle gibi temel hep aynı. Tabi forumda uzman arkadaşlar daha güzel cevaplar verebilir. Bence amacınızı belirleyin. Mobil için mi pc içinmi!
Birde tavsiyem bıkmadan usanmadan hep aynı şeyler olsa bile kod yazarak öğrenin. Öğrendiğiniz örneklerin biraz farklı şeklini yaparak uygulayın. Hızlıca geriye dönüp hatırlamak için yazdığınız kodun ekran görüntüsünü alıp konusuna göre isimlendirin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
java bitmiş :)
dünyanın en çok tercih edilen, kullanılan dili için söylenmiş, keyifli bir caps olmuştur :)
tiobe sitesinde aylık olarak programlama dillerinin kullanım index'i mevcuttur ;) bu tür araştırmalar için daha anlamlı bir sonuç elde etmenizi sağlar.
keyifle kalın.
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Mobil oyun içinse Unity Mobile, Unreal Development öğrensen daha iyi. İnsanlar Java'yı öğrenince birşey olacağını sanıyorlar. Tek başına oyun falan yapamazsın o hayali geçmek gerek. Ama bir oyun stüdyosunda çalışabilirsin. Oradaki duruma göre Java bilgin dahilinde bir görev yapabilirsin, oyun motoru ihtiyacına göre çalışabilirsin vs... Bunun yapay zekası var, veritabanı var, animasyonu var, grafik tasarımı var, arayüzü var, oyunun kendisi var, videoları var, internet olayları var, reklamları var, multiplayer yüzü var , var da var. Hangi birini Java ile yapacaksın. Yada kaç tane dil bilmen gerek bunların hepsini yapmak için.
Ha ben zekine yapıcam, kariyer düşünmüyorum, asgari ücret gelse yeter ben idare ederim dersen o başka tabii.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Sistem Uzmanı
-
-
Ad Soyad
T** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam hayırlı günler,
Öncelikle yeni alanlara atılıyorsunuz. sabırlı olmalısınız. ben c# tavsiye ederim. nedeni ise nesne tabanlı programlama yapabilir mvc ile katmanlı mimarilere geçebilir bu alanlarda kendinizi geliştirdikten sonra giriş seviyesinde html ve css bilgisi, javascript - jquery (iyi düzeyde bilmeniz sizin yararınıza olacaktır.) ile asp.net ile internet projeleri geliştirebilirsiniz. Programlama dillerinin ucu bucağı yoktur. kendini ne kadar geliştirirsen her yazdığın kod o kadar keyif verir insana.
İnternetten para kazanmanın keyfine vardıktan sonra oyun dünyasına bakmayacaksınız bile.
Eğer oyun kodlamak istiyorsanız "unity" tavsiyemdir. ama oyun tamamen ekip işidir. sesçisi ayrı grafikçisi ayrı - kodlama tamamen size kalacaktır. bu bahsettiğim diğer 2 alanı da kendim yaparım diyorsanız basit 1 oyunu kusursuz ve eksiksiz olarak çıkartmanız nereden baksanız 5-7 ay alacaktır diye tahmin ediyorum.
Bu konularda karar verirken geliştireceğiniz uygulama - site - oyun geliştirme süreci ve kazanç hesaplarınızı yapıp karar vermelisiniz. 5 ay da geliştirebileceğiniz bir oyunmu yoksa ayda 1 - 2 site kodlamak mı daha kazançlı olacaktır. tüm bunları düşünüp bir yola girmelisin.
Yolun açık olsun hocam Hukuk hayatında da teknoloji dünyasında da başarılar dilerim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
hocam ilk olarak çok teşekkürler bilgiler için.
Şuan zaten az da olsa satış ortaklığı ile ve youtube, blog üzerinden adsense üzerinden bir miktar para kazanıyorum. Az da olsa Html biliyorum zamanında abimin bu konuda kitaplarından birine başlamıştım.
onun yanında amacım sadece para kazanmak değil oyun dünyasına giriş yapmak istememin sebebi gerçekten bu işte başarılı olup dünya çapında oynanan oyunlar yapmak ki tabiki bu uzun süreli bir plan başlangıçta genel olarak internet üzerinden kazandığım parayı arttırırken programlama dili öğrenmek ve ilk olarak mobil oyun ardından bu işi benim gibi isteyen güzel insanlarla tanışıp bir ekip uzun süre çalışıp güzel oyunlar yapmak ki bu işin söylemek kadar kolay olmayacağını biliyorum. Fakat zamanım bol o yüzden sürekli kendimi geliştirip güzel yerlere gelmek istiyorum.
İyi dilekleriniz ve yaptığınız tavsiyeler için çok teşekkür ederim
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Sistem Uzmanı
-
-
Ad Soyad
T** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Rica ederim hocam. umarım istediğin her şeyi yapabilirsin bunu canıgönülden istiyorum hocam.
Bu forumdan başarılı olan herkesle gurur duymamız gerek. umarım sende yolunda amacında başarılı olursun.