senininternetin adlı üyeden alıntı
Yazıya başlamadan şunu belirteyim yazdığım yazı “Neden Blog Yazarı Olmak Gerekir?” adlı başlık için biraz dar bir isim oldu. Yazımda blog yazarlığı hakkında her konuya girdim sayılır. Size iyi okumalar dilerim. Yorumlarınızı bekliyorum.Neden blog yazarı olunur, hiç düşünmemiştim veya niye böyle durmadan yazıp, durmadan videolu dersler hazırlıyorum bilmiyordum ama şimdi sizinle birlikte neden bu yazarlık işini yaptığımı bulmaya çalışacağım. Ayrıca yazdığım bu yazılar ve videolu anlatımlar bana ne kazandırıyor veya ne kaybettiriyor bunları aydınlığa kavuşturacağız.
Şimdi neden blog yazarlığı yapıyorum onu cevaplıyım; yazmak benim için çok eğlenceli geliyor, eğlenceli hatta uzun uzun yazılar yazınca “vay be arkadaş ne yazı yazmışım” diyorum bazen kendi kedime. Tabi bunun yayında yazdığım yazı güzel olunca ve sevilince benim için daha güzel olur. Şöyle bir durum var siz oturup insanlara bilgi vermek amacıyla 1 saat boyunca düşünüp ve imla kurallarına uyup uzunca ve açıklayıcı bir yazı yazıyorsunuz ama bunu 1 veya 2 kişi okuyunca insan bir hayal kırıklığına uğruyor. Allah’a şükür ben daha öyle bir durumla karşılaşmadım, en fazla 5 günde her yazım için 100 okumayı rahatça geçebiliyorum. Bunun içinde sizlere teşekkür ederim.
Okuma olayı güzel ama şu yorum olayını daha halledemedik, yazılar okunuyor ama yorum çok az geliyor. Açıkçası şu zamana kadar 100′e yakın makale olsun, videolu anlatım olsun yayımlamışımdır ama teşekkür sayısı bütün başlıkları kapladığı halde 10 rakamını geçmez. Teşekkürlerini bildiren arkadaşlara bende buradan teşekkür ederim.
Arkadaşlar ister benim bloğum olsun ister başkasının bloğu olsun, adamın dersini izleyip, yazısını okuduysan küçükte olsa ona bir teşekkür yorumu yazarsan o blog yazarına daha fazla heves gelir, daha fazla ders videosu veya makale yayınlar.
Bir de şöyle bir durum var, onun sitesine yorum yaparsam sitesi ünlenir filan gibi düşünceler var. Arkadaşlar böyle şeyler düşünmeyin emin olun siz başkalarına ne kadar yorumda bulunursanız, sizin sitenizde geliştikçe sizinde yorum sayınızda böyle artışlar olacaktır. Kısacası yorum yapmaktan kaçınmayın. Yorum yaptığınız zaman blog yazarları sevinir, onları yaptıklarından dolayı takdir edinki onlarda size daha güzel hizmet sunsunlar.
Bu kadar problemlerden bahsettikten sonra sırada bize ne gibi yararları var onlardan bahsedelim; benim için yazma yeteneğimi üst sınırlara taşıdı diyebilirim. Gerçekten diyorum, insanlar bu yazdıklarımı okuyacak, bunları kendi yaşamlarında uygulama ihtimalleri var diyorum ve her şeyi açık ve net bir şekilde ifade etmeye çalışıyorum.
Bunları da geçtim dil ve anlatım dersinde gördüğüm bir çok ifadeyi burada yani blog yazarı olarak gerçekleştirebiliyorum. Çeşitli kelimeler kullanmaya çalışıyorum, size şöyle anlatayım, mesela ben cümle başlarında ayrıca kelimesini çok kullanırım bunun yerine insanları sıkmamak için “bundan farklı olarak, bununla birlikte” gibi duruma göre sözcükleri farklı tutmaya çalışıyorum.
Blog yazarı olmamla birlikte imla kurallarına da son derece uyar bir hale geldim. Benim en önemli yardımcım virgül oldu. Bazen cümleyi öyle bir kuruyorum ki, cümlenin bir bölümünde virgül kullanmam gerekirken kullanmadan geçiyorsam o cümle anlaşılmıyor veya başka anlamlar çıkartılabiliyor. Bu nedenle kendimi imla kurallarına uymaya zorluyorum. Bununla birlikte bir sayısal öğrencisi olarak bu benim için süper bir durum oluyor. Türkçe’yi kendi kendime öğretmiş oluyorum.
Yaptığım videolu anlatımların ne gibi yararı oldu diye sorarsanız, onlar sayesinde nasıl konuştuğumu duyabiliyor, anlayabiliyor ve yaptığım hataları düzeltebiliyorum. Hatta bazen çok “ığğğğğ” dediğimi bildiğim için videoların bazılarında kendimi “ığğ” dememek için sıkıyorum. Alışkanlık olmuş demeden de duramıyorum. Videolarımı izleyenler bilir, ilk başladığımda ciddiyetle başlıyorum daha sonra video hazırladığımı unutup sanki kendime anlatırmışcasına lağbağli bir dile bürünüyorum. Bu da benim bir başka hatam oluyor. Siz bu hatalara düşmeyin, benden söylemesi.
Yaptığım bu yazarlığın “sana zararı var mı?” diye soracak olursanız, bazen oluyor, ders çalışmam gerekirken, kendimi bilgisayar başında yazı yazarken buluyorum. Bu da benim açımdan kötü bir durum oluyor. Ama ne yaparsın İnşallah bir gün yazdığım bu yazılar işime yararda güzel yerlere gelebilirim. Ne demiş Burak Bayram: “Ne zaman bilgini başkasıyla paylaştın işte o zaman bilgin bir işe yaramış olur.” demiş. Ne güzel demiş değil mi?
Blog yazarlığı veya şöyle diyelim Site editörlüğü böyle bir şey işte, sizde kurun bir site veya bedava bir blog, başlayın yazmaya. Son olarak yazdığım bu yazıyı bilmişlik olarak algılamayın sadece kendim ne düşünüyorsam onları yazdım, sizde kendi düşüncelerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz. Allah’a Emanet Olun! Kalın Sağlıcakla! Yorumda yazın ama yazdığınız bu yorumlar yaptığım imla hatalarıyla ilgili olmasın
Tebrikler gerçekten cok akıcı ve okuyucuyu sürükleyici yazmışşınız.