1926 dan beri miladi takvim kullanacaksın. Yaşını, doğum gününü miladi takvime göre hesaplayacaksın. Doğum gününü tebrik edenlere ayrı ayrı veya toptan teşekkür edeceksin. Mesani, tatilini miladi yıla göre ayarlayacak; maaşını ona göre alacaksın. Sonra da insanların yeni yılı kutlamalarına, birbirleriyle tebrikleşmelerine, dinde yok diye, Kuran’da yok diye karşı çıkacaksın, günah sayacaksın. Birbirinin yeni yılını kutlayanlara gözünü kısarak ve acıyarak bakacaksın. Her miladi takvim yılı başlangıcının, Hristiyanların Noel yortusuna yakın bir tarihte olması rastlantısından hareketle, insanların yeni bir yıl için tebrikleşmesine ve dualaşmasına karşı çıkacaksın. Hapşırmak, tıksırmak, esnemek, uyumak, uyanmak gibi tamamen refleksif ve insani durumları bile dualaşmak için bahane sayan yüce dinimiz adına , insanların yeni bir takvim yılı bahanesiyle dualaşmasına, birbirleri için huzur ve esenlikler dilemesine günah diyeceksin. Haddimi aşmaktan da korkarak diyorum ki; Peygamberimiz günümüzde yaşasaydı, bütün dünyaya, iyi dileklerini içeren yeni yıl mesajı yayınlardı. Kuran’da yok diye karşı çıkanlara, günah sayanlara diyorum. Benim bindiğim arabada yok Kuran’da. Ama biniyorum. Sizin bu yazıyı şu an okuduğunuz cep telefonunuz veya bilgisayarınız da yok Kuran’da. Ama kullanıyorsunuz. Satın arabalarınızı.. Atın cep telefonlarınızı Kuran’da yok diye. Okuyamayın bu yazdıklarımı. İnsanların kedi kişisel tercihleriyle doğum günlerini, yeni yılları kutlamamalarına lafım yok. Bu tercihe de saygı duyulur. Ama adabınca yeni yıl kutlayanlara, bu bahane ile birbiri ile tebrikleşenlere, dualaşanlara karşı çıkmayın. En azından din adına karşı çıkmayın. Atıyorum 8 Haziranda doğan bir tanıdığınızı, 8 Haziran 2014 te arayıp doğum gününü tebrik ettiğinizde, 8 Haziran 2015’e kadarki gelecek bir yılını tebrik ediyor, sağlık mutluluk başarı ve huzur diyorsunuz. 31 Aralık veya 1 Ocak’ta da insanları kutladığınızda, 1 Ocak 2015’ten 31 Aralık 2015’e kadarki zaman dilimi için aynı iyi dilekleri istiyor, aynı samimiyetle dua ediyorsunuz. Bu bakış açısıyla herkesin yeni yılını kutluyor; sağlıklı, mutluluk, huzur, başarı, barış, adalet ve esenlik diliyorum. Yeni yılınız kutlu olsun….