2016'ya girmeden önce mutlaka haberlerde olsun çevrenizdeki insanlardan olsun mutlaka duymuşsunuzdur 2017 de kimlikler değiştirilecek gibisinden konuları. Evet yeni çipli kimlik kartlarına geçiş 02/01/2017 tarihi itibari ile başladı.Türkiye geneli dağıtımı başlanan yeni kimlik kartları için bir takım evraklar gerekli bunlar; Eski nüfus cüzdanınız mutlaka yanınızda olmalı.Bir adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır, son 6 ay içerisinde çekilmiş.

Değerli kağıt ücreti adı altında sizden 16 tl ücret talep ediyorlar.Bulunduğunuz yerin il müdürlüğüne gidip müracaat etmelisiniz.Gitmeden önce online randevu alabilirsiniz veya alo 199 arayarak randevu alabilirsiniz.Eğer 18 yaşından küçükseniz vekilleriniz ile gidebilirsiniz 18 yaşını doldurmuş kişilerin kendileri başvuruda bulunmaları zorunludur.

Evlilik, tanınamayan fotoğraf veya yıpranan kimlik gibi durumlarda tekrar müracat ederek yenilenmesi gerekmektedir.Eğer evlilik söz konusu ise evlilik cüzdanı ile diğer nedenlerden dolayı ise yalnızca 2 adet biyometrik fotoğrafla gitmeniz yeterli olacaktır.

Kaynak: hamdicetin.com.tr