meghisthon Hiç bir partiyi körü körüne tutmam tutulmamalı.Bu kadar patlatıcıyı bombayı roketatarı ve silahı güvenlikli bir ülkeye sokamazsın.Şu an AKP'nin yerine CHP gelse terör saldırıları yine olur ama niye olur ? binlerce bomba silah patlayıcı şuan ülke sınırları içerisinde.İstihbarat örgütünün istihbarattan haberi yokki onlarda haklılar yapılan yatırım belli.İslam ülkesini demişsin benim deyinmek istediğim nokta 50 tane terör saldırı olup insanların hala utanmadan ve sıkılmadan klasikleşmiş şeyler yazması bunu hazmedemiyorum.Bende kolaya kaçıp işi yaratıcıya bırakmak isterim bu en basiti ama ortada yaratıcı yokki bize yardım etsin veya yardım edecek bir güce sahip değil.Gerçekleşmeyecek laflar yerine kınama yerine bu sorun kökünden çözülmeli çözülebilir.Aynı şekilde halk böyle devam ederse her patlamadan sonra kınamalar belalar dualar söylenirse yöneticiler çıkıp yılmayacağız terörle mücadele edeceğiz derlerse bu iş olmaz.Zaten bu ülkenin güvenlik açığının sebebide bu.Ülkende 1-2 tane patlama saldırı olur tamam ülkende 50 tane saldırı oluyorsa birde bunların yarısı OHAL durumunda oluyorsa acınacak haldesindir.Net bir bilgim yok ancak Fransada 2 patlamadan sonra OHAL ilan edildi ondan sonra 1 tane bile patlama olmadı.Ama sen bana çıkıp oranın coğrafyasıyla buranınki birmi diyeceksin değil.Fransızlar bu topraklarda yaşasalardı suriyeden gelen insanları körü körüne ülkeye alıp sınırları yol geçen alanı yapmazlardı.Minimum 4 milyon insandan bahsediyoruz bunu bir ülke nasıl kaldırır? İçinde kaç bin tane terörist var? Suriyeden mülteciyim ayağına teröristler giremezmi? Buraya çok daha fazla yazabilirim ama yoruldum benim yazmamla hiçbir şey değişmeyecek.Dediğim gibi bu kafayla devam edilirse ülkenin sonu pakistandır.Kafaların değişmesi gerekli.Biraz gündemi takip ediyorsan bu ülkenin hiçbir zaman böyle bir duruma düşmediğini görürsün.Sen güçsüz ve üretmeyen bir ülkesin.Kalkıp bağırma çağırmayla hiçbirşey olmaz böyle ülkeni mahvederler.Bizim insanımız hala savaşları topyekün zannediyor.O dönem 2. Dünya savaşından sonra tamamen bitti yeni dünya düzenindeyiz.Artık gelişmiş olan ülkeler ekonomik alanda savaşıyor.Topyekün savaş çok masraflı riskli ve gereksiz.Senin ülkende 80 milyon insan yaşıyor bu kadar insanla savaşamazsın ama hiç riske girmeden ve masraf yapmadan bu insanlar üzerinden milyon dolarlar kazanabilirsin.