Machine adlı üyeden alıntı

Merhabalar,

Blogger bir blog servisi olduğu için bir hosting kontrol paneli görevi görmemektedir. Haliyle SSL için gerekli olan sunucu imzası olan CSR çıkartmanız mümkün değil bundan dolayıda kendinizin altığı ssl sertifikasını blogger tabanlı sitenizde kullanamıyorsunuz. Cpanel gibi, plesk panel gibi bir yönetim paneli olmadığı için ve csr kodunu oluşturamayacağınız için özel ssl sertifikası kurup, kullanamıyorsunuz. Çünkü sunucu kontrolü sizde değil.

Peki, başka yolu yok mu kullanmanın diyecek olursanız benim bildiğim en basit yolu Cloudflare'nin sunmuş olduğu ücretsiz ssl ile yapabilirsiniz. Sitenizi cloudflare'ye ekleyip daha sonra dns yönlendirmesi tamamlandığında ve siteniz cloudflare üzerinde aktif olduğunda cloudflare hesabınızdan Crpyto sekmesinden SSL kısmını Full Width seçeneğini seçerseniz sitenizi ssl ile çalışır hale getirebilirsiniz.


Dediklerinizi harfiyen uyguladım fakat tüm linkler http olarak ki zaten http olarak girdiğimiz zaman https yönlendirmesi yapmıyor bu konuda yardımcı olabilir misiniz?