Go/Dart dilleri önerilmiş fakat bu diller ile yazılmış büyük ölçekli projeler varmıdır? Dökümentasyon, community, developer guide, sorunları ile ilgili hızlıca bilgiye nasıl ulaşılır, dilin genişlebilirliği, kim destekliyor vs.. bir çok soruya net cevap verebilmeli.

--
1/2 Milyondan kasıt nedir?

Bu metrik, ölçeklenebilirlik için bir anlam ifade etmez.

Anlık olarak kaç kullanıcı online olup, anlık olarak ne kadar transaction olmasını ön görüyorsunuz?

--

web projeleri için ilk aşamada, bilginiz hangi dil için mevcut ise önceliğiniz o olsun derim. ilk önce bir proje çıkmalı.

Anlık 150-200bin kullanıcının olduğu bir projede çalıştım. Proje full java tabanlıydı. Bu tür yazılmış ölçeklenebilirliği yüksek projelerin yapılarınıda incelediğimde son zamanlarda ;

--

js (ön yüz framework -> react, angular), node.js gibi çözümler oldukça revaçta.

ön yüzde php + arka planda rest api içn (java,c#,phyton vs.) kullanılabilir.

full java'da + web için olmazsa olmaz(html+css+js)

full php'de + web için olmazsa olmaz(html+css+js)

---

ölçeklenebilirlik için -> iyi bir dağıtık cache server 'ınız olmalı ve min. 3 node üzerinde koşmalı (couchbase, redis, hazelcast vs.) ve özelliklede imaj problemi için son zamanlarda webpi çözümünede dair güzel bir imaj çizmekte..

---

Performans için önemli olan kurgulanmış sistemdir. Dil'de önemlidir lakin iyi sistemlerde dil kompanse edilebilir performans noktasında, mesela multi node üzerinde uygulamayı koşturmak(yatay ölçeklenebilirlik)