scobur
WM Aracı
Telefon Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Elektrik Elektronik
-
-
Ad Soyad
E** M**
-
-
-
Ticaret
4, (%75)
Aradığını bulamıyordur. Örneğin ben altyazılı arıyorum türkçe dublaj çıkarsa kapatırım. Ya da görüntü kalitesi iyi değilse kapatırım. Bunun gibi çok etken var.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** İ**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Ziyaretçilerin büyük kısmı google araması ile geliyor , bu nasıl mümkün olabilir ki ?
Being
İçeriklerin Gücü Adına!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Metin Yazarı/Editörü
-
-
Ad Soyad
B** G**
-
-
-
Ticaret
91, (%100)
Olayı ben senin ve diğer arkadaşlar için elimden geldiğince aydınlatayım :) Google Analiytics'in kullandığı "Hemen Çıkma Oranı" kavramının Türkçeye çevirisi maalesef son derece yanlış. Aslı "Bounce Rate" olan kavramın bence Türkçe karşılığı "Sıçrama Oranı" olmalıydı.
Gelelim neden bu kadar tatava yaptığım kısmına :D Hemen Çıkma Oranı; Sitenizi ziyaret eden internet kullanıcılarının sitenizdeki başka sayfalara geçiş yapmadan siteyi terk etme oranıdır. Yani, bu siteden hemen çıkanlar birkaç saniye içinde çıkanlar değil, sitenizde başka sayfaya gitmden çıkanlardır.
Bu oran her site için farklı şekilde yorumlanabilir ve bence film sitesi için bu oranın düşük olmasında bir sorun yok. Adam X filmini arıyor, giriyor izliyor ve çıkıyor. Yani sonuç olarak adam aradığını bulmuş oluyor. Bir adamın arka arkaya film izlemeyeceği ihtimalini de düşünürsek değer bence gayet doğal.
Umarım yardımcı olabilmişimdir :)
11 kişi bu mesajı beğendi.
Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Boş
-
-
Ad Soyad
Ş** A**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
bi yaşıma daha girdim faydalı bir bilgi teşekkürler hocam
1 kişi bu mesajı beğendi.
27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Yalnız ortalama oturum süresi 75 saniye.
200 kişi sayfaya girip reklamları vs görüp hemen kaçsa = en az 3 saniye
150 kişi filmi açıp az izleyip gitse. Baktı aldatmalı içerik var, aradığı değil, kalite kötü, film açılmadı vs = ortalama 30 saniye diyelim
75 saniyeyi tutturmak için geriye kalanlardan 7 kişi filmi tamamen izlese yetiyor.
Ortalama hesap yapıyorum: 450 kişiden ortalama 7-8 kişi sitende film izlemiş. Sayfada geçirilen vakitlere iyi bak. Hangi filmde ne kadar kalınmış.
-
-
Yaş/Cinsiyet
58 / E
-
Meslek
bilgisayar teknisyeni
-
-
Ad Soyad
G** P**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ana sayfaya refresh eklenirse daha iyi anlaşılır...
ben eğer film sitesi açtıysam genelde film linkini yeni sayfada açıyorum, beğenmezsem kapatıp başka bir şeye bakıyorum
blonde-lovers.com kaliteli makalelerinizi ucretsiz yayinlayin.
Being
İçeriklerin Gücü Adına!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Metin Yazarı/Editörü
-
-
Ad Soyad
B** G**
-
-
-
Ticaret
91, (%100)
Dediğim gibi maalesef ortada çeviriden kaynaklı bir yanlış anlaşılma sorunu var. Bunu sadece sizler değil, kavramın İngilizce karşılığını bilmeyen tüm arkadaşlar yanlış algılıyor. Zira hemen çıkma oranı denildiğinde insanın ilk aklına Türkçe'de gerçek anlamı geliyor.
Bu arada hemen çıkma oranının orantılama şekli de farklıdır arkadaşlar. Daha önceden WM Aracı Nedir bölümünde detaylı olarak kaleme almıştım.
Bounce Rate hakkında dahasını isteyen arkadaşlar bu içeriğe bir göz atabilirsiniz;
❱❱
https://wmaraci.com/nedir/bounce-rate
Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.