yb79 adlı üyeden alıntı

Adsense'yi bir site kurup alın öncelikle.Sonra istediğiniz kadar web sayfası açıp adsense kodlarınızı yerleştirin.Siteler legal olduktan sonra hiçbir sorun olmaz.
Kazanç kısımına gelince, kazanacağınız para ister dolar olsun, ister TL olsun reklam verenin bütçesi ile ilintilidir.TL'de tık başına ücret azdır.Yurt dışı siteler de ise fazla.Bu ülkenin refah durumu ile alakalı.Alım gücü ile yani.Yurt dışı bir sitede tık başına alacağınız ücret Türk siteleri ile kıyas kabul etmez.

Ama Türkçe site işine hiç girmeyin derim.
Amerika'da yaşayan birinin Türkçe site işine girmesi bence mantıksız.Türkçe siteler 1 TL kazanırken aynı içerikte Amerika'da site 25 TL kazanır.Sebebi TBM İngilizce olduğu için yüksektir.5 kat buradan fark eder.İngilizce aramalar da nüfus oranında fazla olacağından, 5 kat'da ordan çarpsan 5x5=25:)
Yani bu imkan varken Türkçe site ile uğraşmak anlamsız.
Nasıl Türkçe bir site işine girersiniz?Amerika web işinde bir numara olduğundan yeni bir site kurulur, orada trend olur.Siz Türkçe sitelerde böyle bir sitenin olmadığını erken görürsünüz.İlk olmak her şeydir web'de.Bunu Türkiye'de kaliteli bir şekilde hayata geçirirsiniz, işte o zaman Türkçe site işine girmeniz mantıklı olur.Gerçi söylediğim örnek olma ihtimali fazla olan bir örnek olmasa da fırsatları değerlendirmek lazım.


Hocam gercekten ilgin icin cok cok tesekkurler. Bilgim olsa coktan bulasirdim bu konulara. Yani seo olsun, diger terimler olsun pek bilgim yoktur benim. Site nasil kurulur wp bi onu bilirim. Gerisi sifir. Adsense'yi bile arkadasim yardim edecek bana. Soyle diyeyim. Bi arkadas var, adsense'den aylik 1000 TL'ye yakin kazaniyor. Ben USA adsense alsam, sonra benim adsense hesabimi onun siteye yerlestirsem bu rakam 1000$'a bile ciksa kafi. Nerden baksan 3600 TL'ye denk geliyor.