TBM'ler diplere inmişken, bunun çözüm yollarını bulmak ve bu işin içinden çıkmak şart! Bu işten ev geçindiren, iş verenler var. Genel *** kaidesi "yabancı dilde yayın" olayını hiç ama hiç açmak istemiyorum. Çünkü bakın bu önerileri yapanların büyük kısmının makale alışverişi forumunda "yabancı dilde makale yazılır" konuları peş peşe dizilmiş durumda. 100 kelimesi 3-4 TL'den yabancı dilde makalelerinizi yazıyorlar...

Olur mu?

Olmaz.

Unutmayın isterseniz 100 kelime için 10 TL verip makale hazırlatın, hiçbiri sizin sektörünüzdeki profesyonel deneyimleriniz ve dokunuşlarınız olmadan öyle büyük etki göstermeyeceklerdir. Yani kendiniz bir ingilizce almanca bilmiyorsanız, direk makale yazdırarak başarı elde edemezsiniz.

Peki ne yapmalı?

En iyi bildiğiniz şey için dahasını yapmaya devam etmeli.

*** AdSense forumlarında onlarca konuyu okudum ama hep bahsedilen şey reklam yerleşimi. Bunun TBM'ye doğrudan bir etkisi olduğunu sanıyorum ki kimse söyleyemez. Çünkü reklam yerleşimi ile TBM oranının etkilenmesi %000,1 ise bundan etkilenen en önemli şey tıklama sayısı olacaktır. TBM düşükken istediğiniz kadar tıklama alın.

------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------

Peki ya TBM'yi arttırmak için neler yapmak gerekiyor?

YÖNTEM-1)

Bağırsak denilen reklamlardan kurtulmak gerekiyor. AdSense hesabınıza giriş yaptığınızda üst menüde yer alan "Reklamlara izin ver & reklamları engelle" menüsüne tıklayın ve gelen seçeneklerden "Reklamlar (Reklam İnceleme Merkezi)" menüsüne tıklayarak sitenizde son zamanlarda gösterilen reklamları inceleyin.

Emin olun gerek içeriği gerek görüntüsüyle dahi çöp olarak duran pek çok reklam dikkatinizi çekecektir. Bu reklamların üstüne gelip "Engelle" seçeneğini kullanın. Elbetteki bunu yaparken sitenizin kategorisini düşünün. Yani bir teknoloji sitesiyseniz teknosanın haberlerini engellememeniz faydanıza olacakken bir saç kremi reklamını engellemek doğrudan faydanıza olacaktır.

------------------------------------------------------------

YÖNTEM-2)

Gelelim bir diğer can alıcı noktaya. AdSense hesabınızın üst menüsünde yer alan "Reklamlara izin ver & reklamları engelle" menüsüne tıklayın ve gelen seçeneklerden "Hassas Kategoriler" menüsüne tıklayın. Burada kategorilerde engelleme yapmadan önce bazı kriterleri iyi değerlendirin. Reklamların son 30 gün gösterim yüzdesine ve son 30 gün kazanç yüzdesini kıyaslayın. Atıyorum, A kategorisinin gösterimi %3 iken kazanç yüzdesinin karşılığı %0,3 ise bu kategoriyi düşünmeden engelleyin.

------------------------------------------------------------

YÖNTEM-3)

En can alıcı nokta burası. TBM'yi arttırmak için en önemli yöntem kesinlikle tam olarak burasıdır. Diğer yöntemler de TBM'nizi arttıracakken bu noktaya dikkat etmeniz şart.

AdSense hesabınıza giriş yaptığınızda üst menüde yer alan "Reklamlara izin ver & reklamları engelle" menüsüne tıklayın ve "Reklam Ağları" seçeneğine tıklayarak devam edin.

Eskiden Google burada TBM oranlarını gösteriyordu ama artık göstermiyor. Bunu genel olarak raporlardan almayı deneyeceğiz.

"Yeni Google sertifikalı reklam ağlarına otomatik olarak izin ver" seçeneğini etkin tutarak, aşağısında yer alan reklam ağlarının tümünü engelleyin.

Şimdi üst menüden "Performans Raporları" seçeneğine tıklayın. Yan menüden Gelişmiş Raporlar > Reklam ağları seçeneğine tıklayın.

Otomatik olarak son 7 güne ait reklam ağları raporu ekranınıza yansıyacaktır. Bunu son 30 gün veya son 60 gün gibisinden genişletin. Fazla genişletmemenizi öneririm.

Gelen reklam ağlarının tıklamalar, BGBM ve kazançlar tablolarını kıyaslayarak belirli reklam ağlarını seçimleyin.

Şimdi "Reklamlara izin ver & reklamları engelle" menüsüne geri dönün ve "Reklam Ağları" seçeneğine tıklayarak arama kısmında bu reklam ağlarını aratarak bunlar için engellemeyi kaldırın.

------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------

Son zamanlarda denemeler yaparak bu şekilde TBM'i 0,18-0,25 seviyelerine taşımayı başardım. TBM'in 0,10-0,13'lerden bu noktaya geldiğini de belirteyim.

YÖNTEM-3 için önerileriniz, fikirleriniz AdSense gelirini yükseltmek adına faydalı olacaktır. Lütfen ben kazanayım da başka kimse kazanmasın kafasından çıkalım...

Ayrıca deneme yapmaktan çekinmeyin. Reklam renkleri ile oynamak, yerleşimlerde kuralları uygun değişiklikler yapmak ve bahsettiğim şekillerde değişiklikler yapmak sizin zararınıza değil faydanıza olacaktır.

alıntıdır *** dan
https://www.turunju.net/d/116-tbm-arttirma-yontemleri-2019/4