Bakın Reklam Dengesi denen bir şey var açıklamasını şuraya yazıyorum

'' Potansiyel reklamların varsayılan %100'ü yerine sadece %70'inin sitenizde gösterilmesine izin verdiğinizi varsayalım. "Reklam dengesi" sayfasında, kaydırma çubuğunu kullanarak %70 reklam doluluk oranını ayarlayın. Reklam doluluk oranı, sitenizdeki uygun reklam alanlarını reklamlarla ne sıklıkta doldurduğumuzu gösterir. %70 reklam doluluk oranı, zamanın en çok %70'inde reklam birimlerinizi en yüksek kazanç sağlayan reklamlarla dolduracağımız anlamına gelir. Şimdi gelir üzerindeki etkisini görmek için "Tahmini kazançlar" alanını işaretleyin. ''

Google Adsense'te tam olarak açıklaması bu yani sizin için google TBM si en yüksek olan reklamları ayarlıyor ve ziyaretçinin girdiği anda TBM si en yüksek reklam çıkıyor direk olarak TBM'niz artıyor.

Bunu tüm Adsense kullanıcıları yapmaya başlarsa bütün siteler TBM si en yğksek olan görünmeye başlayacak buda şirketlerin aralarındaki TBM rekabetini arttırıcak ve otomatik olarak tüm TBM ler artmaya başlayacak. ( Bu rekabet işi tabi benim fikrim yanılıyor olabilirim )

Reklam Dengesini etkinleştirmek için sol tarafta Reklamlarım> İçerik> Reklam Dengesi ne bakıp yapabilirler