Teveccuh
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
CEO
-
-
Ad Soyad
T** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
İsim. Lakap derken slogan anladım. Lakabı sloganda da vurgulayabilirsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirme Uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
İsim her zaman daha iyidir. Bu yollardan çokça geçmiş biri olarak isminle site açmanı öneririm.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
S** U**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Bence ikisi de değil. Kendine bir maskot oluştur ve onu markalaştırmaya çalış. Etrafındaki büyük markalara bakarsan hemen hepsinin bir maskotu var ve adamlar maskotlarını markalaştırmaya çalışıyor. Senin ismin birkaç harften öteye gidemez. Yüzün zaten zaman içinde değişecek, saçın sakalın vs. Ancak maskotun hep baki hep seninle...
Görsellik her zaman kelimelerden öndedir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
S** U**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Ama sizin dediğiniz şey biraz ne ve nasıl yaptığınız ile alakalı. Kaliteli işlerde isim, logo ya da maskot önemli değildir. Mutlaka markalaşırsınız.
Ancak bana göre eğer markalaşacağınız kesinse maskot en mantıklısı. İlerde bir gün yaptığınız işten sıkılıp da projenizi satmanız gerekirse ne yapacaksınız? İsminizi mi satacaksınız?
Bu yüzden isim olarak markalaşan kişiler bir süre sonra yok olmaya mahkumdur. (bkz. Güzin Abla - Kadın öldüğünden beri aynı isimle torunu yazıyor ama popülerliği bitti gitti).
Nacizane fikrim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Genel Müdür
-
-
Ad Soyad
B** Ü**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Blog devri yeniden mi açıldı. ¿
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Ogrenci
-
-
Ad Soyad
A** M**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bazı insanların isim hafızası güçlü değildir ben girdiğim bir site dikkatimi çekiyor sonra tekrar ugrarım diyerek site adına bakıyorum isim soyisim ise bir sure sonra unutuyorum çok değerli siteyi gözden kaçırdım o yuzden ara ara bulunmuyorda akılda kalıcı birşey olsun.
Örnek isminiz Ali Ak bu akılda kalır ama Hakan Ali Gundodağartan unutulur lakapta öyle dikkat çekici değilse ne isim ne lakap koyma. Yaptıgın işi andıran birşey olsun kısaca koyacağın lakaba veya isme göre değişir akılda kalıcı ve goze şık gelmesi önemli görüşündeyim.