ona herkes demeyelim :) hayal aleminde yasayanlar, halka yalan soyleyenler diyelim
Akli basinda herkes bu kafayla gidilirse daha da artacagini, bas asagi gittigimizi soyluyordu zaten :)
2017 yili icin konusursak ben hala cok daha artacagini dusunuyorum, baskanlik gerilimi bile en az 50 kr daha etkiler, buna teror olaylarini, batiyla (paranin kaynagi) bozulan iliskileri vs. de katin iste, turizm buyuk ihtimalle gecen seneden bile kotu gececek, petrol fiyatlari da artiyor ayni zamanda, bu artislarla paralel olarak maas zammi istenebilir sendikalardan grevler falan da olacaktir. Bin sebep sayilir surada, elle tutulur her senaryoda dolarin yukselecegi sonucu cikar.
Ya ciddi geri donusler olacak (faizde ciddi bir artis, politikalarda tam tersi degisimler) , ya hukumet komple degisecek, yoksa ben dusecegine, yabanci sermayenin su kosullarda ulkeye girecegine, batidan ucuz para temin edilebilecegine inanmiyorum. Hukumet cark etse, degisse bile duzelmesi zaman alacak, kisacasi bu sene cok kotu gececek.
Bu da ekonomik verilerle Turk Lirasinin halini gosteren bir inceleme yazisi, kolay anlasilir bir dille yazilmis :
http://www.mahfiegilmez.com/2017/01/2017yi-cok-konusacagz.html
Kisaca o da diyor ki, siyaset arenasinda bir seyler degismeden artik ekonominin toparlama imkani falan kalmadi. Merkez bankasinin hic bir hamlesi kalmadi, Turk Lirasi kontrol edilebilir sinirlarin otesine gecti.