-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / K
-
Meslek
Content Management
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Merhabalar,
Lokal olarak bir bölgenin online rezervasyon hizmetlerini sunmak istiyoruz. Bunun için hali hazırda bir sitemiz var ve sıralamada iyi bir noktadayız.
Bunun için bildiğim kadarıyla Türkiye içerisinde yasal kalabilmek için TURSAB acente belgesi almamız gerekiyor. Ancak bunu yurtdışından belgesiz ve vergisiz olarak yapan booking.com gibi Bulgaristan veya Estonya merkezli bir şirket kurmak veya var olan bir şirketle anlaşma durumumuz söz konusu.
Çifte vatandaşlığım olduğu için bu durumu Bulgaristan üzerinden gerçekleştirmeyi düşünüyorum, ancak bu noktada Bulgar bankalarının online pos konusunda sıkıntı çıkardığını öğrendim. İyzico gibi ödeme sistemleri yurt dışı firmaları için hizmet veriyor mu acaba?
Ayrıca bu durumu yurtdışı merkezli yaparsam herhangibir vergilendirme veya ceza-i durumla karşılaşır mıyım?
Turizmci arkadaşlar bu durumu açıklarsa çok sevinirim.
Gramen
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Yönetici
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Daha önce bu işe benzer projeye giriştiğim için (Ege Bölgesi) sizi bilgilendireyim.
Öncelikle bölgenin TURSAB sorumlusu ile görüşmeyi dene mesela Çanakkale sorumlusu vardır biz XXX sorumlusu ile görüştük kendilerinin bir web site ihtiyacı vardı hallettik kendileri de sorun olursa domaini bana transfer edersin hiçbir sorun kalmaz dedi kısaca tatlı dile ve menfaatine bağlı.
Ama diğerlerine gelirsek İyzico size yardımcı olmaz. Bunu yurtdışından Türkiye'de kullanılan Maestro VISA gibi kartları çeken bir yabancı bankadan pos alarak halledebilirsiniz. Elbette ceza alırsınız.
1 kişi bu mesajı beğendi.
j700
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Otel
-
-
Ad Soyad
R** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
booking tarzı sitemi açacaksınzı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
PHP Yazılım
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
2015 yılında Booking'e Tursab dava açmıştı ve haklı bulunmuştu. Şimdi herhalde anlaşmaya vardılar diye biliyorum.
Bu işi ciddi olarak yapmak istiyorsanız bulunduğunuz bölgeden belge almalısınız. Bu gün olmazsa yarın başınız ağrıyor..
weblobedi
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Satış Ortağı
-
-
Ad Soyad
D** S**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Uçak bileti rezervasyonu için bayilik verebilirim. Firma olma şartınız yok. Biletlerden alacağımız komisyonu kendiniz belirleyebilirsiniz.