Merhaba arkadaşlar, sonunda uzun zamandır aklımdaki e ticaret sitesini kurmayı başardım. Sağolsun prestashop sayesinde tam istediğim gibi bir site kurdum. Açık kaynaklı bu yazılım sayesinde premium tema ve profesyonel sunucuyla beraber profesyonel bir ticaret sitesine kavuştum. Sitenin adresini buradan veremiyorum çünkü henüz düzenlemeleri bitiremedim. Daha yakından yardım etmek isteyenlere pm yoluyla site adresini atabilirim.

Şimdi aklıma takılan sorular var, aranızda e-ticaret yapanlarınız elbette var. Eğer yardımcı olabilirseniz hayallerimi gerçekleştirmede çok yardımcı olursunuz.

Tabi bu e-ticaret sitesini kafama göre açmadım. Amcamın yapı malzemeleri ve izolasyon firması var. Büyük bir depomuz var, yeteri kadar ürün stoklayabiliyoruz. Ancak satılan ürünler daha çok çatı malzemeleri ve izolasyon üzerine... Muhasabe programında 200 den fazla ürün var. Ancak kataloglarla ürün çeşidi 4 haneliyi buluyor.. BRAAS, BASF ve IŞIKLAR gibi büyük firmaların bayilikleri var elimizde... O yüzden ürün kalitesinde ve ürün temininde sıkıntımız yok. Hatta bazı firmalardan fabrika çıkışı müşterilere kargo bedava olacak şekilde ürün yollayabilme imkanımız var..

Sitenin alan adı aklınıza gelebilecek her türlü ev araç gereçlerinin satımına uygun. Alan adı 7 harfli ve oldukça jenerik. Bu yüzden züccaciye, hırdavat, mobilya gibi ürünleri bu alan adı sayesinde çok kolay satabilme imkanım var... Hatta ablam'ın kocasının yeni açmış olduğu züccaciye dükkanı var. İlk başta ordan ürün tedarik etmeyi düşünüyorum bunun için... Normalde kendisi araba tamiri, araba alıp satma ile uğraşıyor :D

Buraya kadar okuyanlara gerçekten minnettarım. Lütfen tecrübelerinizi ve görüşlerinizi paylaşın. Genç girişimci arkadaşınızı sevindireceğinizden emin olabilirsiniz :)

1-) Henüz satış hacmi çok yüksek değil, kargo sorununu nasıl çözebilirim?
2-) Ürünleri tek tek eklemek başa bela. Ürünleri nasıl tek seferde ekleyebilirim. Bu sektördeki .xml formatındaki ürünleri nerden bulabilirim?
3-) Ürün temininde bulunmak için hangi tedarikçilerle görüşebilirim? Bazı ürünler için stoksuz e-ticaret nasıl yapabilirim?

Şimdilik takıldığım sorular bunlar... Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Hem ben hem de bu işe gönül vermiş olan nice insan faydalanır.

Teşekkürler!