Merhaba,

Öncelikle yeni e-ticaret siteniz için size hayırlı olsun demek isterim. Çok fazla uzatmadan hemen sorduğunuz sorulara geçeyim. Fakat geçmeden önce belirtmek isterim, profesyonel bir e-ticaret sistemini yöneten biri değilim ama bu konuda gerçekten çok fazla araştırma yaptım ve bir çok müşteri profilini de yakından inceledim.

1- Kargo Sorunu

Kargo sorunu için eğer elinizde bir firma varsa, kargo şirketleriyle anlaşabilirsiniz. Kargo şirketleri e-ticaret firmalarına belirli bir fiyat üzerinden gönderim sağlıyor. Bu fiyatıda isterseniz müşteriye yansıtabilirsiniz, istersenizde ürününüzün fiyatına ekleyerek "ücretsiz kargo" adı altında ürünlerinizi yayınlayabilirsiniz. Tavsiyem, ikincisini yapmanız. Çünkü insanlar kargoya para vermekten gerçekten çekiniyor, ücretsiz kargo yazısını gördüklerinde o ürünü alma istekleri 2 kat daha fazla artıyor.

2- XML Formatında Ürün Ekleme

XML formatında ürün ekleme konusunda daha önce hiç çalışma yapmadım ama emeksiz yemek olmaz derlermiş. Bence ürünlerin resimlerini sizin çekerek yüklemeniz ve kendiniz girmeniz ürünlere daha hakim olmanızı sağlayacaktır. Bunu da eğer müşteriye hissettirirseniz, müşteri dönüşümleri artacaktır.

3- Ürün Teminatı

Stoksuz ürün satışı için DropShipping yöntemini araştırmanızı tavsiye ederim. Bu yöntemle ilgili yazımın sonunda açıklayıcı bir resim dosyası atacağım. Ama kısaca olay şu, müşteri sizden ürün siparişini veriyor ve parayı ödüyor sizde ürün tedarikçisine ürünün tedarik parasını gönderiyor ve müşterinin size vermiş olduğu sipariş adresini iletiyorsunuz. Böylelikle kargo vesaire gibi işlerle uğraşmayarak tamamiyle müşteri odaklı çalışıyorsunuz. Sizin bulunduğunuz sektörde dropshipping yöntemi ile çalışan firmalar var mı hiç bilmiyorum. Ama BRASS, BASF ve IŞIKLAR gibi büyük firmaların bayiliği iseniz olayı şu şekilde yürütebilirsiniz; Bu bayiliklerde bulunan ürünleri sitenize koyarsınız, bayilerin size sunmuş olduğu katalog fiyatının üzerine kendi kâr marjınızı koyarak fiyat belirlersiniz. Ardından size sipariş geldiğinde, sipariş adresini doğruca bu firmalara iletip ürünü direkt olarak müşteriye yollatabilirsiniz. Firmalara da faturayı sizin adınıza kesmelerinizi istersiniz, müşteri için kesilecek olan faturayı da siz kesersiniz.

Aklınıza takılan başka sorular varsa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.