Merhabalar, hayati değer taşıyan bir facebook sayfam yayından kaldırıldı, hem maddi açıdan hemde manevi açıdan bittim. Bu süreçte intiharı dahi düşündüm, berbat bir süreçti yani. Olayın ciddiyetiyle cevaplar verirseniz sevinirim :)

Ortalama 2.5 ay geçti, ortalama 4-5 kez e-postalaşma şansım oldu karşı tarafla, ben tamamen suçsuz olduğumu düşünüyorum bu arada. Görüştüğüm bir reklam yetkilisi bu durumun Facebook Güvenlik Botları tarafınca yapıldığını söylemişti, fakat kendisinin sayfamı açma yetkisi yoktu. Yani hata olabilir ama varsa bile onun yapacağı bir şey yoktu. Senaryomuzun başrolü Kim isimli çalışanı anlatayım size...

Ortalama her mailim 300-400 kelime, hem İngilizce hemde olur da başka bir Türk okuyacak olursa diye Türkçe yaptımı 800 kelime, şuana kadar 5 mail attım 4000 kelimelik bir emek var ama Kim sürekli kopyala yapıştır ile aynı cevabı veriyor. İlk mailimde durumu açıkladım, ne yapabiliriz onu sordum. Kim "Facebook kullanıcılarının yanlış yönlendirilmesine izin vermez" şeklinde çevirebileceğim bir cevap verdi. İkinci mail'imde durumun ciddiyetinden bahsettim ve gerekirse mahkemeye gideceğimi belirttim. Kim "Facebook kullanıcılarının yanlış yönlendirilmesine izin vermez" dedi. Üçüncü mailimde yanlış yönlendirme diye bir şeyin olmadığını açıklayıp kanıtladım. Kim "Facebook kullanıcılarının yanlış yönlendirilmesine izin vermez" dedi. Dördüncü mail'imde lütfen bir Türk çağırıp sayfamı inceletmesini söyledim ama yine aynı cevap. Beşincide ise artık copy-paste yapmamasını ve düzgün bir cevap vermesini söyledim, halden anlar diye umup yaşadıklarımı anlattım. Tahmin edin cevabı ne oldu? Facebook kullanıcılarının...

Benim artık sayfadan yana bir umudum yok, zaten 2.5 ay boyunca kapalı kaldığı için batabileceğim en derin yerdeyim ama buraya o arkadaşı da çekmek istiyorum. Şikayet edebileceğim bir yer biliyor musunuz? Gelecek her taktiğe açığım bu arada.

'Sayfan neden kapandı?' soruları gelmeden not düşeyim. Elimde ki birkaç küçük ve aynı kategoride olan sayfaları birleştirdim. Ama kategorilerden isimlere, paylaşımlardan yöneticilere birçok şey aynıydı ve hata yoktu.